| kUuKii a întrebat:

Prietena mea cea mai buna este suparata cam de o saptamana, nu rade sta singura... etc. pentru ca acum vreo 2 ani avea fffff multi prieteni, acum nu mai are pe nimeni decat pe mine. Aseara am stat in spatele blocului pe iarba si de odata mi-a spus ca vrea sa se drogheze k i-a zis cineva k dupe ce te droghezi uiti de tot, i-am zis sa nu o faca si ea a zis ca ori se sinucide ori se drogheaza si a zis ca mai bine isi traieste viata si se drogheaza, i-am zis ca daca o face nu mai vorbesc cu ea si am plecat! Ce sa fac? ajutati-ma!

10 răspunsuri:
| Silvia a răspuns:

Dar mie mi s-ar parea aiurea ca prietena mea sa imi spuna ca nu mai are niciun prieten. Dar eu ce sunt?! Poti sa ai 100 de prieteni si toti falsi, si poti sa ai unul singur si BUN.Prost mod de a gandiioh go on.Si faza cu drogatu` si cu sinucisul...eu nu prea credlaughing. Zice asta doar pentru a iti fii mila de ea.Cred ca joaca teatru.Hai ca zic si eu: Ma sinuciiiiid! Cine se roaga de mine sa nu o fac?batting eyelashes. Vezi ce simplu e?smug

| M.madallina a răspuns:

Chiar daca a luat aceasta decizie prosteasca trebuie sa fii alaturi de ea si sa o sustii, sa-i scoti ideea asta din cap. fa-i cunostinta cu persoane noi, integreaz-o in diferite grupuri.bafta!

| LCD a răspuns:

Sa se gandeasca in primul rand dc nu mai are prieteni...si sa se schimbe daca e nevoie.Si sa te pretuiasca ca tu esti langa ea. In leg cu drogurile... da-i exemple. da... si spune-i ca nu rezolva nimic.decat pe moment... daca se drogheaza...tot fara prieteni o sa ramana...
Spune-i, cere-i sa te asculte...

| liz23 a răspuns:

Fiecare dintre noi avem perioade mai putin bune. dar daca toti am recurge la chestii de genul asta, ce s-ar intampla? Cand sunt probleme le infrunti, nu fugi de ele.cand cel de langa tine nu are increderea necesara si se pierde pe drum, nu il abandonezi...stai acolo, asculti, spui parerea ta, o faci sa inteleaga ca mereu va da peste greu pe care il va depasi cu capu sus.nu cu idei prostesti. Daca iti pasa de prietena ta, ajut-o moral cat se poate de mult.scoate-o din casa, iesiti undeva si fa-o sa mai vada si ce e frumos...arata-i consecintele la ce ar vrea sa faca, la droguri...la ce insemna sa iti iei viata...

| CevaNormal a răspuns:

Nu o lasa sa intre in impas, si care e problema ei de fapt? daca e din cauza unui baiat, atunci vb cu el sa intervina sa o ajute, dar daca are probleme personale de alta natura atunci tu esti cea care poate discuta cu ea, informeaza-i parintii, rudele etc

| Dragosgan a răspuns:

E un caz complicat. Daca vrei sa o ajuti cu adevarat incearca sa nu o parasesti chiar acum.Incearca sa mai insisti cat de mult poti.Nu o parasii.Convingeo sa isi traiasca viata fara droguri. Daca nu reusesti cu insistarea incearca sa te duci pe la fostii ei prietenii si sai intrebi desprea prietena ta. Ei poate vor sti. Oricum, daca nu reusesti du-te la parintii ei si spune-le ce ti-a spus ea, ca vrea sa se drogeze.Macar sa incerce ei sa faca ceva. Tu oricum nu o parasii si incurajeazo sa nu se drogheze.Aratai cat de frumoasa e viata!

| vilmaristul a răspuns:

Pai asa prietena esti tu?
sa fugi atunci cand are mai multa nevoie de tine?
incearca s o convingi cu exemple:carti, filme, articole din presa, asta daca nu ai pierdut o deja

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Impunete pe orice plan.Mergi pina acolo sa fii nevoita sa vorbesti cu parintii ei.Interesul nu este ca are sa fie suparata pe tine ci de a salva o viata.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuia sa o sfatuiesti mai mult
poate atuncea ajungeati la o intelegere

| deea_3147 a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa vb cu parintii ei