anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Prietena mea cea mai buna incearca de cand ne stim(3 ani) sa ma schimbe sad orice fac nu ii convine pentru ca eu nu sunt ca ea(sunt o fire mai rece si nepasatoare iar ei ii place distractia).I-am explicat de zeci de ori ca nu e bine ce face, ca nu ma poate schimba insa de fiecare data spune la fel:"Nu e vorba de schimbare aici ci de ceea ce trebuie sa faci".De vreo 2 luni se enerveaza din orice pe mine sad plus ca daca zic ceva se ia de mine, nimic nu ii convine la mine.Am si eu defectele mele(imi cere cateodata temele si eu nu vreau sa i le dau din simplul motiv ca nu va exista mereu cineva sa ii dea teme si trebuie sa lucreze si ea...sunt si zgarcita asta stiu happy ). Ahhh si mai e si faptul ca am iubit iar daca ii spun ceva despre el se ia si de el.Are si o parere negativa despre baieti desi iubitul meu mi-a dovedit ca nu e asa cum crede ea despre toti,asa cum a crezut si despre fostii mei prieteni sad.Ce sa fac? Sa ii explic nu mai merge, mereu cand vorbim ajungem la aceeasi concluzie:ca trebuie sa ne acceptam asa dar eu una nu prea mai rezist mult.Cum sa o fac sa nu mai fie chiar asa rea cu mine?

6 răspunsuri:
| Alexadesliu a răspuns:

Daca te.a acceptat asa cum esti un băiat poate sa facă si prietena ta la fel si sa stii ca nici ea nu este perfecta, oricum nu poate fi. Si din cauza ca sunteți diferite sunteți prietene.

| AdiZNoni a răspuns:

Eu zic sa intrerupi prietenia, cu toate ca nu e un lucru foarte usor de facut cand este vorba de un prieten bun. Dar o persoana care nu te accepta asa cum esti si nu ii convine nimic la tine, mai ales pentru faptul ca nu esti cum e acea persoana, nu se poate numi nici macar "amic/amica". Si daca faci asta, sa nu cazi in plasa vrajelilor ieftine de genul "imi pare rau/o sa ma schimb" pentru ca majoritatea persoanelor de genul nu se schimba niciodata ci doar se panicheaza ca-si pierd "jucaria". Bafta!

| L0v3isTheWaY a răspuns:

Problema nu e la tine, e la ea.
Succes!winking

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Faptul că eşti rece, nepăsătoare, corectă şi zgârcită nu te face o persoană cu defecte ce trebuie să-şi schimbe atitudinea. Dimpotrivă, ţine-o tot aşa, eşti pe drumul cel bun!

Cât despre "prietena" ta, n-ai cum s-o convingi că ea e cea cu un defect major, fiindcă ea o va ţine tot pe a ei.

| Vladmen7 a răspuns:

3 ani de zile mamaaaaaaaaaaaaa cum un om care nu te place cum esti.TE PUP PAPA happy singur si fericit happy

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna, Danutza,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!