Stai, stai, nu te grăbi, nu te visa Jamie Oliver! ))
Înainte de a fi bucătar, vei fi doar ajutor de bucătar, dacă nu ai experiență în domeniu. Sunt firme, unde chiar dacă te angajează ca ajutor de bucătar, vei primi diverse sarcini, inclusiv de a face curat.
Din cele două, tb să alegi pe cea unde crezi că ai mai multă îndemânare pasiune, pricepere. Ca ajutor de bucătar, într-adevăr, sortezi, cureți, speli legume, te ocupi de veselă, verifici data expirării alimentelor etc
E ușor dacă îți place ceea ce faci, e muncă multă, transpirație, deci eu te văd plictisindu-te și obosind după două, trei zile. ))
Ca ospătar, trebuie să fii o prezență plăcută, să fii rapid, sa preiei comenzi, să ai o memorie bună (pentru a nu confunda meniurile clienților), să pregatești/aranjezi mesele, să comunici cu clienții într-un mod amabil și profesionist, să reziști la stres, să întocmești nota de plată. Avantajul e că poți primi bacşiş. Iar la celălalt job, mâncare.
Ce alegi? ))