Tu nu ai gresit cu nimic Se pare ca e invidioasa pe tine pentru ca in ochii ei esti mai frumoasa si mai buna decat ea in toate de aceea ea incearca sa schimbe asta punandute in situatii rele, daca vei putea sa fi indiferenta la toate atacurile ei atunci iti vei gasi linistea dar ea din pacate cred ca niciodata cat vei exista in viata ei
Cel mai bine cred ca o descrie cuvantul "frustrare" sau "invidie". Cu asa prieteni, nu mai ai nevoie de dusmani. Nu iti mai bate capul, nu te consuma. la fel ca orice in viata, si prieteniile sunt trecatoare, daca nu sunt din partea oamenilor care trebuie.
Salut! Nu cred ca ai gresit cu nimic in ceea ce consta prietenia ta cu ea. Ea? Poate. Nu stiu contextul cu exactitate, de cat timp va cunoasteti sau daca ati avut alte episoade mai ''dramatice'' in trecut, ca sa spun asa. Poate asa este felul ei de a fi? In orice caz, daca as fi in locul tau, mi-as lua inima in dinti si i-as spune exact ce simt (oricum ai face, nu ai nimic de pierdut, luand-o matematic), dar fara sa o deranjez (depinde si cum vede lucrurile). Ai putea la un moment dat, sa discuti cu ea in privat, si sa ii spui pe un ton linistit ceva in genul: ''Multumesc pentru ca ai raspuns, inseamna mult pentru mine. Voiam sa discut cu tine despre prietenia noastra. In ultima vreme, nu ma simt in largul meu. Ma simt de parca sunt singura care face ceva cu adevarat si lupta pentru aceasta prietenie. Am fost lasata balta de mai multe ori pentru X si m-am simtit si descurajata. Ai facut niste observatii care mie nu prea mi-au placut, ba chiar m-au suparat. (acum spui despre ce a observat ea). Uite, eu imi cer scuze ca nu am putut sa ajung la ziua ta, in acea zi ma simteam foarte rau (spui si ce aveai cu exactitate). Am incercat sa rezist, dar nu am reusit. Imi pare rau ca te-am facut sa te simti data la o parte. Chiar imi pare rau... Dar asta nu este un motiv sa te razbuni si sa ma tii minte toata viata ta, fiindca se putea intampla oricui si chiar si tie! Daca vrei sa mai fim prietene, trebuie ca respectul sa fie reciproc, daca nu... Eu in felul asta nu mai as putea rezista si imi voi cauta pe altcineva cu care sa stau. Te-am anuntat, daca vrei sa ramanem, nu ma vei mai critica si nici supara in vreun fel, daca vei continua, eu voi spune stop.'' (mama, ce ciudat ma simt cand vorbesc din perspectiva unei fete, n-am mai facut-o pana acum si simt parca prea multa sensibilitate ) Am tot felul de prieteni, dar cel mai mult imi aduce aminte de mine si un prieten actual asta - de fiecare data cand se intampla ceva rau, dadea vina pe mine si nu pe cei care chiar au gresit. I-am si zis-o in fata la un moment dat, m-au ajutat si ceilalti prezenti dandu-mi dreptate, si a inteles pana la urma (cred, daca ar fi sa repetam, nu stiu daca ar mai spune-o odata sau nu). Te rog, sa imi spui care va fi reactia ei. E foarte important deoarece acum poti afla daca iti este prietena sau nu. Prietenii se accepta, dar se si respecta. Astept raspunsul tau!