| lly a întrebat:

Prin ce simptome se manifesta tuberculoza? as vrea sa stiu. pentru inteligenta mea :dwinking

Răspuns Câştigător
| Morenita a răspuns:



TUBERCULOZA (TBC)


Ce produce tuberculoza?
Tuberculoza este produsă de bacilul Koch, o mycobacterie foarte rezistentă la frig si căldură, dar care poate fi relativ usor omorâtă de expunerea la soare (UV) si dezinfectia cu produsi chimici speciali (cei mai simpli sunt cei clorurati). Bacilul Koch are o proprietate deosebită de as putea inhiba metabolismul pe termen lung (10, 15, 20 de ani), în conditii neprielnice pentru el, metabolism pe care îl poate relua în momentul în care conditiile locale sau generale ale organismului îi permit. Existenta acestor "bacili dormati" în organism constituie punctul de plecare al tuberculozelor secundare numite ftizii (popular oftica), care apar la distantă de timp de momentul infectiei cu bacilul Koch sau al reactivărilor tuberculozei după un prim tratament, chiar corect executat. O altă particularitate a acestui microb este posibilitatea de a dezvolta rezistentă la actiunea unor antibiotice specifice, în conditiile în care se întrerupe tratamentul recomandat de specialist sau nu se respectă schemele recomandate de medicul curant. Această posibilitate reduce sansele de reusită ale tratamentelor ulterioare.
Cine se îmbolnăveste de tuberculoză?
Infectia tuberculoasă (pătrunderea bacilului Koch în organism) nu se continuă obligatoriu cu îmbolnăvirea de tuberculoză. Prima infectie tuberculoasă (naturală sau vaccinală) are un efect benefic asupra imunitătii organismului determinând o crestere fată de o nouă infectie tuberculoasă. Acest lucru se întâmplă însă în conditiile unui organism sănătos. Receptivi la infectia tuberculoasă sunt în special copiii până la vârsta de 3 ani si adultii de vârsta a treia, a căror sistem imunitar nu este maturizat sau este debilitat de maladiile intercurente. Factorii care conduc la transformarea infectiei tuberculoase în boală apartin atât organismului cât si mediului. Pentru o persoană prost alimentată calitativ si cantitativ, care duce o viată dezordonată marcată de vicii - fumat, băut, stresată emotional si intelectual, afectată de maladii cum ar fi: cancerul, virozele, diabetul, boli de sistem, psihopatii, este mai probabil ca infectia tuberculoasă să fie continuată de aparitia ftiziei. Situatii de criză economică, războaie, calamităti naturale favorizează aparitia si răspândirea tuberculozei în rândul populatiei. Proportia mare de persoane fără locuintă, fără loc de muncă, necooperante în finalizarea tratamentului corect al tuberculozei duce la aparitia cazurilor de tuberculoză cronică ce constituie, sursa de infectie principală.
Care sunt simptomele tuberculozei?
Tuberculoza nu are simptome proprii care să sugereze de la început afectiunea. Ea evoluează lent până la forme avansate de boală. Principalul simptom este tusea initial neproductivă apoi cu secretie mucopurulentă, simptom care este caracteristic multor boli, în special la fumători unde schimbarea caracterului de tuse obisnuită a fumătorului poate să fie un semnal. Starea febrilă (37-38gradeC), scăderea în greutate, lipsa poftei de mâncare, transpiratiile nocturne si oboseala, întregesc sindromul de impregnare bacilară. O situatie particulară o constituie hemoptiziile, expectoratii cu sânge proaspăt, denumite "hemoptizii providentiale" pentru că duc la descoperirea unei tuberculoze active. Ele survin în urma ruperii unor vase de sânge mai mici sau mai mari, de unde rezultă cantitatea mică sau impresionantă de sânge eliminată, vase care se erodează în ansamblul de leziuni locale pulmonare pe care le dă tuberculoza evolutivă.
În cazul reactivărilor tuberculoase, în tuberculoza cronică, la simptomele descrise mai sus se pot adăuga altele cum ar fi dispneea (greutate în respiratie) sau alte complicatii apărute în urma repetatelor leziuni tuberculoase la nivel pulmonar.
Diagnosticul tuberculozei
Diagnosticul de certitudine al tuberculozei este cel bacteriologic din sputa expectorată de pacient. Examenul microscopic pune în evidentă bacilul Koch, după o coloratie specială. În cazul bolnavilor cu leziuni minime, neescavate, cantitatea de bacili eliminată în spută este foarte mică si este posibil ca în esantionul de spută analizat să nu fie suficienti bacili Koch pentru a deveni vizibili pe frotiu. De aceea este necesară cultivarea sputei recoltate pe medii specifice de crestere a bacilului.

fundita?batting eyelashes

4 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Tuse productiva, suparatoare ce nu cedeaza la tratamentele uzuale, pierderea poftei de mancare, astenie, scadere inexplicabila in greutate. De obicei, bolnavul cu TBC este casectic, adica extrem de slab.

| Boniboon a răspuns:

Cauta pe Google. Sigur gasesti ceva! happy

| xOchelariCuInfraRosu a răspuns:

Simptomele tuberculozei pulmonare pot fi:
- Tuse persistenta care dureaza mai mult de trei saptamani;
- Lipsa poftei de mancare, scadere in greutate;
- Febra si transpiratii nocturne, stare de astenie, oboseala;
- Pe masura ce boala avanseaza, tusea poate fi insotita de eliminarea unei cantitati de sange, iar respiratia poate deveni din ce in ce mai dificila.


Întrebări similare