| Happyjump a întrebat:

Prinții mei vor sa ne mutam in Belgia cat de curând,eu sunt de acord cu ideea dar am o problema: scoala. Aici am luat premiul întâi,dar acolo sunt sigura ca voi fi printre ultimii,am facut doar un an de franceza,ma descurc cat de cat dar tot imi va fi greu, nici bacul nu cred ca il voi lua. Am câteva intrebari:

1 Are cineva cunostinte in Belgia? Daca da, o duc bine?

2 Franceza este o limba chiar atât de grea? Ma refer la gramatica,de exemplu româna are tot felul de moduri si timpuri,e destul de grea, dac am pierdut toate astea nu le mai pot recupera.

3 Cum as putea sa-mi conving parintii sa mai stam câțiva ani?

5 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

1. Da; da;
2. Mie nu mi se pare. Io cu germana am avut probleme. Limba o înveți „din mers" chiar și fără a cunoaște strict regulile gramaticale. Ia gândește-te bine: nu cumva engleza ai prins-o mai mult privind filme, decât din lecții?
3. Mă tem că nu ai cum. Eventual i-ai putea ruga să te lase pe tine la bunici până iei bacul. Oricum, vorbește cu ei și spune-le despre problemele tale.

| Happyjump explică (pentru mihai69):

In primul rând eu ma refeream la scoala, in al doilea rând bunicii mei sunt morți si in al treilea rând, mersi pentru ajutor

| mihai69 a răspuns (pentru Happyjump):

Îmi pare rău că nu mai ai bunici; dar poate or fi alte rude dispuse să te țină temporar la ei (unchi, veri...)
Iar pentru franceza de la școală, eu nu mi-aș prea face probleme. Am făcut franceza în particular când eram mic cu o profă foarte bună, dar deosebit de severă. De la ea am învățat toate regulile gramaticale ale limbii franceze, reguli pe care apoi le-am regăsit cam pe toate la română - lucru care e totuși logic, ambele fiind limbi latine. Așadar, dacă știi gramatica noastră, nu va fi prea greu s-o înveți și pe a lor. În plus, sistemul lor de învățământ e mult mai relaxat.
Ar trebui totuși să te preocupi de limba flamandă - din câte știu e obligatorie la ei la liceu (e a doua limbă oficială, deci musai trebuie s-o știi și pe aia, chiar dacă poate n-o vei folosi niciodată).

| Bpr_Vlas_1997 a răspuns:

1. Cunostinte prin Belgia n-am, daca sincer ))
2. Da, franceza este o limba grea si din punctul de vedere al foneticii, si din punct de vedere gramatical. O studiez la scoala, si iti zic sincer e destul de grea, contine o cantitate enorma de exceptii la toate timpurile.
3. Spunele ceea ce ai scris mai sus, daca vreai un viitor decent, te-as sfatui sa termini studiile in Romania, apoi invata aparte franceza, si apoi poti pleca in Belgia cu o nota frumoasa happylaughing Bafta!

| Happyjump explică (pentru Bpr_Vlas_1997):

Nu depinde de mine, am zis ca nu vreau sa plec, tu nu ai citit întrebarea complet?