1. Da; da;
2. Mie nu mi se pare. Io cu germana am avut probleme. Limba o înveți „din mers" chiar și fără a cunoaște strict regulile gramaticale. Ia gândește-te bine: nu cumva engleza ai prins-o mai mult privind filme, decât din lecții?
3. Mă tem că nu ai cum. Eventual i-ai putea ruga să te lase pe tine la bunici până iei bacul. Oricum, vorbește cu ei și spune-le despre problemele tale.
Îmi pare rău că nu mai ai bunici; dar poate or fi alte rude dispuse să te țină temporar la ei (unchi, veri...)
Iar pentru franceza de la școală, eu nu mi-aș prea face probleme. Am făcut franceza în particular când eram mic cu o profă foarte bună, dar deosebit de severă. De la ea am învățat toate regulile gramaticale ale limbii franceze, reguli pe care apoi le-am regăsit cam pe toate la română - lucru care e totuși logic, ambele fiind limbi latine. Așadar, dacă știi gramatica noastră, nu va fi prea greu s-o înveți și pe a lor. În plus, sistemul lor de învățământ e mult mai relaxat.
Ar trebui totuși să te preocupi de limba flamandă - din câte știu e obligatorie la ei la liceu (e a doua limbă oficială, deci musai trebuie s-o știi și pe aia, chiar dacă poate n-o vei folosi niciodată).
1. Cunostinte prin Belgia n-am, daca sincer ))
2. Da, franceza este o limba grea si din punctul de vedere al foneticii, si din punct de vedere gramatical. O studiez la scoala, si iti zic sincer e destul de grea, contine o cantitate enorma de exceptii la toate timpurile.
3. Spunele ceea ce ai scris mai sus, daca vreai un viitor decent, te-as sfatui sa termini studiile in Romania, apoi invata aparte franceza, si apoi poti pleca in Belgia cu o nota frumoasa Bafta!
Nu depinde de mine, am zis ca nu vreau sa plec, tu nu ai citit întrebarea complet?
Andreiu201 întreabă:
Andra0987654321 întreabă: