| Adellee a întrebat:

Privighetoarea anunta moartea unui om cumva? Mersi

Răspuns Câştigător

Da, intr-un fel da.
Privighetoarea cea mica, de talie mica, numita cucuvea anunta moartea unei persoane.
Chiar daca e o superstitie, e foarte adevarat.
Cunosc multe cazuri, multeee...
Uite cateva informatii despre cucuveaua asta:
Athene noctua (cucuveaua sau huhurezul de stâncă) este o pasăre din familia Strigidae.
Cucuveaua este de fapt o bufniţă de talie mai mică (23-27 cm), cu un penaj cenuşiu dechis, având ochii (irisul) de culoare galbenă. Ea are o coadă scurtă, fiind o pasăre care este activă ziua şi noaptea.
Cucuveaua trăieşte în zonele cu climă temperată din Europa, Africa de Nord, şi Asia. Populaţia de cucuvele din Germania era în anul 2003 de ca. 6000 de perechi, crescând în anul următor la ca. 7400 de perechi.
Pasărea preferă regiunile de pădure cu luminişuri, sau regiunile stâncoase deschise, precum şi grădinile cu pomi bătrâni. Are nevoie de scorburi sau găuri pentru cuibărit, locuri cu ascunzişuri şi de pândă. Poate fi întâlnită şi în clădiri abandonate sau adăposturi artificiale, acomodându-se uşor cu oamenii. Cucuveaua din Asia Centrală şi Asia de Est are cuibul fercvent pe sol.

Cucuveaua nu este o pasăre migratoare, pe timpul iernii se foloseşte de un depozit de grăsime acumulat în corp în anotimpurile calde.
Cucuveaua este o pasăre care pândeşte prada. Ea vânează de obicei noaptea sau în lumina crepusculară, insecte mari, râme, rozătoare mici, păsări, şerpi mici sau şopârle.
Perioada de împerechere la cucuvea durează între lunile aprilie şi iunie, femela depunând ouăle (3 - 6) în cuiburi abandonate de ciocănitoare.
Tin sa spun ca daca cucuveaua canta o data vei avea ghinion(nu neaparat moarte), iar daca ne mai multe ori e de bine, sau nu se intampla nimicbig grin

9 răspunsuri:
| JustMe a răspuns:

Nulaughing Se zice de cucuvea, dar e doar o superstitieoh go on Eu am avut cucuvele in pod anul trecut si imi cantau si culmea nu a murit nimeni pana acum.

| cornel a răspuns:

Eu stiam ca, cucuveathinking

| Drums a răspuns:

Privighetoarea nu.
cand eram mai mik, m-am dus la tara. intr-o zi m-am dus la o vecina.
vecina era cu sotul ei.
mi-a dat prajiturele etc. dupa ce am mancat a venit o cucvea la geam si a cantat.
vecina s-a speriat si a zis ca atunci cand auzi cucveaua cantand acolo unde stai moare cineva.sincer n-am crezut dar m-a socat vestea ca 1 2 zi a murit sotul ei.
deci eu cred. este o poveste adv din viata mea.
sad

| Lost In Your Smoke™ a răspuns:

Nu cucuveaua?
Lol da mai sunt multe pasari care anunta moartea vere?

| T30D0RA a răspuns:

Eu stiam de cucuvea.

| Marcelino a răspuns:

Nu prea cred. Eu stiam de cucuvea ca vestitoare a mortii.

| melissa_3397 a răspuns:

Privighetoarea are o voce divina pasnica. ea prevesteste primavarawinking cucuveaua are un cant sinistru.laughing sincer numele e la fel de sinistru...

| ßέßέ a răspuns:

Eu stiam ca bufnita thinking

| ionutz15 a răspuns:

Nu cred...eu am auzit un fel de poveste, cica daca o cucuvea canta pe casa unui om cineva din familia acestuia moare... dar cred ca erau doar povesti pentru copiibig grin

Întrebări similare