Asculta-ma pe mine: esti adolescenta si nu trebuie sa iti traiesti viata ca intr-un cuplu de oameni casatoriti(pana si cei casatoriti isi dau mai multa libertate unul altuia). Trebuie sa iei atitudine, sa ii arati ca nu iti place sa fii tratata asa. Poate el ti-a bagat in cap faptul ca toti prietenii tai sunt falsi si ca te vorbesc pe la spate(nu ii e greu sa spuna o miniuna) doar ca sa ii oferi lui tot timpul tau. El ar trebui sa fie constient de faptul ca esti si tu om, adolescenta si trebuie sa cunosti persoane noi, sa iesi cu toata lumea, nu sa stai doar cu el. Daca tine la tine iti va lua in considerare parerea si nu te va obliga sa nu ai prieteni, sa nu iti faci poze, etc. Probabil el si-a gasit o prietena foarte greu si nu vrea sa te piarda pentru a nu ramane singur, dar tu trebuie sa iti calci pe sentimente si sa ii impui si tu conditiile tale cu riscul ca el sa se supere. Prezintai situatia astfel: Fie imi dai libertate ca sa ma bucur de viata, fie incheiem relatia. Decat sa suferi si sa stai inchisa, sa iti pierzi adolescenta si prietenii din cauza lui, mai bine i dai papucii. E clar ca nu te iubeste prea mult daca face din astea. El vrea doar sa demonstreze tuturor ca e poate controla si ca vei fi doar a lui, dar nu e bine. In viata trebuie sa te feresti de barbatii GELOSI, BETIVI si AFEMEIATI! Ai grija ce faci cu el, dar mai bine lasa-l cu domnul. El este egoist si te tine doar pentru el. Tu de ce sa nu fii egoista si sa il parasesti pentru fericirea ta? Intr-o relatie ambii parteneri trebuie sa se simta bine si in largul lor, nu unul sa profite si celalalt sa indure. Intr-o relatie e nevoie de iubire, comunicare, prietenie si respect. El te respecta? Eu nu prea cred! NU TE MERITA! Sper ca te-am ajutat si ca vei tine cont de sfatul meu. Ai grija de tine! Fundita?
Te desparti de el rapid.Este mult prea posesiv si daca vei ramane cu el va fi groaznic. Telefoane peste telefoane sa te verifice. Va pune pe altii sa te urmareasca.Inti va cauta in telefon. Si iti va interzice foarte multe lucruri. Este alegerea ta daca vrei sa stai cu o astfel de persoana.Eu nu ti-as recomanda, mai alex cand vei fi mai mare, lucrurile se vor complica. Poate deveni la un moment dat si violent.
Degeaba umbla cu mici atentii, daca pur si simplu te,, incatuseaza,,.Nu e bine sa te izolezi de toti, trebuie doar sa realizezi ca asta e felul de comportament, in general si sa nu dezvalui ce nu vrei sa se afle.In ce priveste relatia cu prietenul, trimite-l la plimbare.
Eu iti spun asa printre prieteni aceia falsi cred ca exista1 din 10 prieteni unul care chiar daca te vorbeste nu o spune cu rautate ci din cauza anturajului, am si eu o prietena care a patit la fel iar ea acum a renuntat la iubitul ei pentru ca i se distrugea viata pot spune doar ca un sfat : Daca ti la el vorbeste cu el inca nu sunteti logoditi/casatoriti sa te tina in lesa asa cum cred ca o face si el fauo si tu fa-l sa se simpta la fel cum te simpti tu daca nu renunta al ce ii spui tu inseamna ca nu te place...Eu cu asta cred ca e cel mai bine sentimentele tale de acum sa le simpta si el poate asa o sa observe ca greseste .....Si acele reactii violente cred ca e prea gelos fal sa nu mai fie asa si sa inteleaga eu nu ii suport arcat as tine la el cred ca as renunta si as vorbi cu parinti daca mar ameninta si etc dar nu cred ca e cazul la tine
Ti la el pentru ca se poarta frumos cu tine. E normal, insa mai tarziu vei regreta. Eu cred ca va degenera situatia. Mai are sa iti puna GPS in geanta si gata. Daca stai cu astfel de oameni vei regreta. Gelozia nu se vindeca, e o boala psihica(fara glume).Si se accentueaza o data cu varsta.Libertatea este data de Dumnezeu prin liberul arbitru.
Tine la tine dar este foarte posesiv...sau gelos depinde de situatie. daca tii la el este greu sa va despartiti dar parerea mea este ca nu merita nimeni sa se bage in viata ta si sa iti interzica nimic...adica nu iti interzic parintii si iti interzice el? ce e asta? totusi incearca sa vorbesti cu el, poate rezolvati ceva. bafta!
Multumesc foarte mult pentru raspuns! M-a ajutat cel mai mult