Program de dezvoltare personală pentru liceeni: Ce nu te învaţă şcoala?

Program de dezvoltare personală pentru liceeni: Ce nu te învaţă şcoala?

Fundația Calea Victoriei lansează din 7 octombrie 2019 primul program de dezvoltare personală adresat adolescenților.

Timp de un an, liceenii au șansa să își formeze și antreneze abilitățile de comunicare, planificare, analiză și sinteză, prin tehnici și instrumente care îi ajută să se dezvolte armonios.

Evoluția lor pe plan personal și educațional îi va ajuta să-și aleagă o carieră care să îi reprezinte și să îi împlinească.

Tinerii înscriși în acest program educațional alternativ vor beneficia de cursuri complementare și esențiale pentru dezvoltarea personalității lor: time management, construirea încrederii în sine, gândire critică, vorbire în public, mindfulness, debate și alegerea vocației.

Activitățile sunt gândite cu accent pe interactivitate, dialog și exerciții de grup și urmăresc dezvoltarea abilităților de comunicare. La cursuri sunt încurajate exprimarea și susținerea ideilor proprii în public, stabilirea relațiilor dintre participanți și crearea spiritului de echipa. Acest program vine ca răspuns la nevoia de completare a educației oferite de școală, care tinde să neglijeze partea de exprimare și dezvoltare a individualității. La Fundația Calea Victoriei, liceenii au ocazia să-și descopere vocea și vocația, într-un spațiu informal, alături de alți adolescenți, inspirați de lectori carismatici și foarte bine pregătiți.

La finalul acestui modul de cursuri multidisciplinar, dezvoltat împreună cu psihologi și coacheri cu experiență, va avea loc o ceremonie de acordare a certificatelor de participare. La eveniment, absolvenții modulului „Ce nu te învață școala?” vor susține scurte prezentari prin care să-și arate abilitățile dobândite.

Întâlnirile au loc săptămânal, în fiecare luni, de la 9.00-11.00, exceptând perioadele în care sunt vacanțe școlare și sărbători publice.

Taxa de participare pentru modulul de dezvoltare personală cu durata de un an (7 octombrie 2019 – 25 mai 2020) este de 2200 de lei. Persoanele care achită până în 15 septembrie beneficiază de costul redus de 2000 de lei. Locurile sunt limitate și se rezervă doar prin plata taxei de participare.

Cursurile au loc la sediul Fundației Calea Victoriei, pe strada C. A. Rosetti nr. 47, etajul 1, într-o casă elegantă, aflată la cca 7 minute de stațiile de metrou Universității și Romană.

---

Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale si interactive. De 12 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați. Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori.

Ne mândrim cu peste 50 000 de cursanți care au participat la proiectele noastre. Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în toți acești ani: Cercul Militar Național, Grand Hotel Continental, Universitatea Națională de Muzică din București, Banca Națională a României, Teatrul Odeon și Muzeul Cotroceni.

4 răspunsuri:
| AvalohAlyn a răspuns:

Scoala nu te invata, cum sa te descurci in viata si sa infrunti problemele si dificultatile vietii, te invata doar teorie si niste exercitii de stiinte exacte.Atat.In rest pentru viata esti total nepregatit cu scoala cu tot.Cand scoala o sa ne fie reper, calauza, indrumator pentru viata atunci o sa fie utila.In rest, multumesc scolii doar pentru atat:Ca m-a invatat sa scriu si sa citesc.In rest pentr viata nu m-a pregatit deloc.De aici si problemele mele de sanatate psiho-emotionale.

| RAY a răspuns:

Ma bucur foarte mult sa citesc asa ceva,din pacate in Romania copii invata ca papagali si atat,scoala nu te invata,nu te educa,ea e te iti impune sa fi un papagal atat, ma bucur de asta,uite in Germania sunt scolii de astea unde copii de mici sunt invatati sa se dezvolte personal, acolo nu exista note,nu exista corigente,repetenti, pur simplu sunt o comunitate,o familie, iar conexiunea profesor -elev-familie este una familiara, si eu as participa daca as fi in Bucuresti, recomand tuturor, de ce nu este si in alte orase? nu uitati ca viitorul sta in aceste generati tinere, ele sunt viitorul

| AmFostOdataEuOBaba a răspuns:

Măcar bucureștenii se ocupă de asta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Școala nu ajută cu nimic, prefer să stau acasă și să muncesc decât la școală.Cu ce mă ajută istoria în viață? Măcar învățăm ceva? Sau doar pierdem ore?