| IntotdeaunaEu a întrebat:

Propozitia subordonata din fraza: Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii este: a.atributiva b.predicativa c.subiectiva Nu e tema..si nici nu o sa-mi foloseasca la nimic informatia asta, pentru ca deja am dat examenul.Eu initial am pus-o predicativa dar apoi am taiat si am pus subiectiva.Am intrebat profesorii si nici ei nu stiu sigur. Vreau cat mai multe raspunsuri. DAU FUNDA!

Răspuns Câştigător
| Anddreee a răspuns:

M`ati innenbunit complet cu propozitia asta laughing
Este subiectiva, mai multi zic ca e predicativa si ca (citez din ziar spus de nu stiu care prof.): "daca pui subordonata după principală şi nu înaintea ei, aşa cum este în textul original, şi faci contragerea (Dificultatea răsfoirii este jena - n. r.), lucrurile sunt mai clare". dar cine te pune sa intorci propozitia cu curu`n sus? Trebuie facuta contragerea cum e data propozitia originala, nu sa o intorci cum vrei tu. Cred ca daca ma apuc sa intorc propozitia asta in mii si mii de feluri o fac si CD, si CI si CCL, CCM, CCT si ce mai vreti. Trebuia la original, nu sucita sa iasa ce vor altii, deci sus cu subiectiva!

1 răspuns:
| Mircea_Mohora_1997 a răspuns:

Andreee are dreptate... sa nu te iei dupa aia care-ti pun commenturi cu site-uri care spun ca-i Predicativa. Mai intai separi verbele si iti da subiectiva tongue