Cum se adauga thumbnails pe prima pagina
Este la modă să ai şi nişte micuţe şi frumoase poze pe prima pagină, imediat lângă sumarul articolului. Cum este o muncă de 2 minute pentru unul care ştie ce bibileşte la temă, cuget că putem specializa auditoriul dojoblog, mai ales că nu e mult de lucru. Să vedem ce avem deci de făcut.
1. Thumbnails sau featured images
Tot rahatul ăla este, oricum îl numeşti. Funcţia, după ce apare la articol, se cheamă "featured image", poza aia mică de face treaba, e thumbnail. Să ştim deci despre ce vorbim. Prima mişcare este să "învăţăm" tema să folosească această facilitate. Pentru asta deschidem fişierul functions.php (este în folderul de teme), îl puteţi accesa prin FTP (site / wp-content / themes / tema aleasă) ori direct din administrare prin APPEARANCE / EDITOR. De acolo deschideţi functions.php.
Adăugaţi undeva în functions.php
if ( function_exists(‘add_theme_support’) )
add_theme_support(‘post-thumbnails’);
2. Punem acum codul de thumbnails unde îl dorim.
La vechile variante de wordpress, codul pentru prima pagină se găsea în index.php. Doh. De la 3.0, cu minunea lor de temă "twenty-ten", s-a complicat mişcarea. Deci, dacă nu aveţi o temă "3.0 compliant", deschideţi index.php (se găseşte tot în directorul temei, unde e şi functions.php).
Căutăm:
sau
Dacă aveţi la index "content" schimbaţi cu excerpt. Altfel veţi avea thumbnail la tot articolul şi arată ciudat. Ca şi economie de resurse şi crescut paginile accesate, e indicat ca pe index să aveţi sumar de articole, să nu se încarce 10 articole complete de fiecare dată când cineva accesează situl.
Bun. Acum, că avem şi excerpts pus la locul lui, ÎNAINTEA LUI puneţi:
Ce face asta?
Pune thumbnail înainte de sumar. Thumbnail-ul va avea 150 pixeli lăţime şi 100 de pixeli înălţime. Normal, dacă aveţi alte planuri de design, modificaţi numerele în cauză, că nu-s bătute în cuie. Tot din codul respectiv am stabilit că minunea de imagine se foloseşte de aceleaşi "atribute" ca şi cele aliniate la stânga, oricum setate în temă.
Dacă tema este după "twenty ten", înseamnă că index-ul este pus la muncă de către LOOP.PHP. Din el se poate seta mai repede (zic ei) tot ce trebuie pentru index, arhive sau pagina cu rezultatele căutării.
În cazul meu, am avut de căutat în loop.php după codul
Aici se face setarea şi pentru index, aşa că am căutat "excerpt"-ul şi m-am plasat înainte de el cu codul pentru thumbnail.
3. Setăm thumbnails să aibă dimensiunea în cauză.
Dacă tot lucrăm frumos şi curat, intrăm în SETTINGS : MEDIA şi setăm dimensiunile pentru thumbnails, aşa cum vor fi folosite în index.
4. Păi să punem imaginile la muncă!
După ce aţi pus deja în functions.php codul respectiv, când scrieţi un articol, veţi observa în dreapta jos o nouă "cutiuţă" de se cheamă FEATURED IMAGE. De asta am insistat la început cu ambele denumiri, să nu vă sperie că nu se cheamă thumbnail. Tot ăla este.
Pentru a pune imaginea minunată în index, click pe linkul "set featured image" de apare când scrieţi articolul, urcaţi imaginea dorită şi daţi click pe "use as featured image". Dacă doriţi să folosiţi imaginea şi în articol, în altă dimensiune, puneţi înainte şi insert into post. Asta dacă nu doriţi să deschideţi de 2 ori panoul cu imagine.
Cam asta e "şmecheria". Scăpaţi deci "ieftin" cu 2 fişiere de modificat: functions.php şi index.php sau loop.php, depinde ce versiune de temă aveţi.
PS: ATENTIE! datorită fontului meu minunat de la comp, e posibil să primiţi eroare din cauza "apostrofului". Dacă primiţi vreo eroare, scrieţi voi ‘ în cod, acolo unde aveţi treabă cu el. Nu de alta, dar mă înjuraţi după aia că dau coduri proaste
aqswdefrgthyjukilo întreabă:
anonim_4396 întreabă: