In general, in problemele grele, cere ajutorul cuiva, roagape cineva mai experimentat sa-ti explice, sa te ajute. Asuma-ti esecul, dar asigura-te ca ai facut tot ce ti-a stat in puteri ca sa reusesti.
Poate ai o atitudine care cere critica. Incerci sa te dezvinovatesti sau devii agresiv, dand vina pe altii? Daca multi oameni fac asta in raport cu tine, cauza trebuie sa fie in atitudinea ta. Daca prin 'toata lumea' intelegi de fapt 1-2 pers (mama/tata, partenera/partenerul), cauza e relatia dintre voi si merita sa vedeti cum s-a ajuns la asta.
Cred ca problema sta tocmai in faptul ca "incerci" sa faci ceva si nu-ti iese, asa cum precizezi tu. Fiecare dintre noi, cand se apuca de o treaba, trebuie sa stie ce vrea sa faca, sa se informeze cum se face si apoi sa treaca sa actioneze pentru realizarea a ceea ce isi doreste. Se pare ca tu, vrei sa faci ceva, nu stii cum, faci ceva ce nu are efect pozitiv si iti atragi criticile si dezaprecierile celor din jur.
Nu esti tu lipsita de talent ci, te pripesti si nu chibzuiesti bine inainte de a te apuca de o treaba. Trebuie sa-ti schimbi doar modul cum procedezi si anume, inainte de a face ceva gandeste-te bine ce vrei sa faci, daca nu stii intreaba pe altii cum trebuie sa faci lucrul pe care vrei sa-l faci si doar apoi te apuci de executia propriu zisa.
Nimeni nu s-a nascut invatat, fiecare dintre noi a mai si gresit cand a facut cate ceva prima data, dar apoi lucrurile s-au schimbat si am actionat cu succes.
Imi amintesc de o faza cand fetita mea a vrut sa fac o crema la prajitura si cu toate ca, m-a mai asistat si in alte dati cand am facut eu crema, atunci a vrut s-o faca singura si mi-a cerut sa plec din bucatarie. Mi-am vazut de treburi prin casa si dupa o vreme cand am crezut ca aceea crema este gata, am intrat in bucatarie si m-am uitat in cratita in care era crema si am vazut ca era "taiata", adica nu era omogena. Cand i-am spus ca s-a taiat crema, tot ea s-a suparat, parca eu eram de vina ca s-a taiat crema. Ti-am dat acest exemplu pentru ca la inceput este bine sa lucram cu ajutorul mamei, care cu drag ne invata cum sa facem ca sa reusim.
Incearca si tu aceasta abordare si sigur ca vei fi apoi multumnita de rezultatele obtinute. Eu niti doresc succes si sa reusesti in tot ce vrei sa faci.
Nu mai pleca la urechea la ce zic altii, s-ar putea ca ei sa vrea sa te necajeasca pentru ca au observat ca te deranjeaza asta. spune-le clar ca tu ai facut tot posibilul, daca nu le convine, asta e
Important e sa crezi in ceea ce faci.Important e ca actionezi.Totul e sa ...fie si actionari pozitive.Nu te lasa influentat de critici, sunt distructive.Ai incredere in fortele tale.