| Pasagerclandestin89 a întrebat:

Puteți să-i considerați prieteni pe acele persoane care vă caută doar când au nevoie de ceva dar voi când aveți nevoie de un sfat, de o vorbă bună, o încurajare sau să ieșiți sau atunci când ii trimiteți un mesaj și vă răspunde greu asta însemnând după nu știu câte ore sau zile, iar persoana aceea sa găsească tot felul de scuze să vă evite? (persoana respectiva fiind activă pe messenger sau WhatsApp ).
Ce ați făcut sau ați face?

Răspuns Câştigător
| Andreeush a răspuns:

Astfel de persoane nu pot fi considerați prieteni.
Când îți este greu realizezi cine îți este prieten cu adevărat.

4 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Iti dai seama ca nu i-as considera prieteni dar daca ar fi o prezenta placuta as mai iesi cu ei din cand in cand la o vorba cand n-as avea ce face sau cu cine iesii. Nu toate personele cu care iesi ocazional trebuie sa-ti si fie prieteni la catarama. laughing

| Donsavas a răspuns:

Întotdeauna vor exista interese in relatii. Nu e nimic gresit in asta. Toti discutam cu oamenii dacă avem ceva in comun cu ei si ii evităm dacă nu.
E gresit sa spui ca intr o relație exista profitori,cum in relatii nu poti negocia. O relație adevarata,de iubire si prietenie se bazează pe reciprocitate,pe lucruri in comun care va unesc. Cei care sunt schimbător,sunt asa doar pentru ca e normal sa si schimbe gusturile,doar sunt tineri iar omul experimentează.
Dacă nu mai vorbesc cu tine,nu inseamna ca persoana respectiva nu poate fi prietena cu tine sau cu cineva,cum nu inseamna ca are ceva cu persoana ta,pur si simplu unii oameni nu stiu sa si mențină relațiile.
Cat despre prieten,a nu se confunda cu psihologul. Doar el își permite să te consilieze, sa ti dea sfaturi pertinente. Cu prietenii nu se discută problemele. Multi oameni cred ca esti "ascuns", "fals" Dacă nu spui problemele, dar nici in cele mai civilizate tari nu se discut in public sau cu oricine, fie ei si apropiați, caci n au scoala sa inteleaga si sunt subiectivi.
Sper ca te am lămurit cum e cu prieteniile.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Îţi spun un lucru: Prietenii îţi sunt prieteni şi la bine şi la greu!
Ăştia nu-s prieteni, ci profitori!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce ai descris tu sunt prietenii toxici. Pentru o viata sanatoasa ar trebui sa te indepartezi de ei.