Pai poti sa spui asa:incepe printr-o micuta descriere(daca vrei). adica:a inceput sa ploua, vantul bate cu putere.si dupa incepi dialogul:o mica cearta intre ploaie si vant.gen:ploaia se supara pentru ca vantul tot timpul incepe sa bate inainte de ploaie si in timpul ploii, si astfel o incurca pe ploaie si ii ia atentia, iar oamenii vor fi mai impresionati de puterea vantului decat de picaturile de ploaie...vantul incearca sa o convinga ca fara el ea nu ar avea acelasi farmec, ca furtunile sunt atat de impresionante pentru ca intervin si el si ploaie si atunci oamenii observa si abundenta ploii dar si puterea vantului.si in final decid ca mai bine este sa lucreze impreuna,iar uneori vara sa vina fiecare separat ca sa fie admirati fiecare pentru darul sau:ploaia apare vara cand nu te astepti si racoreste oamenii prin picaturile ei, si se opreste asa cum a inceput; iar vantul incepe sa bata usor tot vara, tot ca sa racoreasca oamenii cu adierea lui. sper sa-ti fie de ajutor; doar asta mi-a venit in minte acum.e cam copilaros ce ti-am scris eu dar nu cred ca poti sa scrii cine stie ce dialog intre ploaie si vant.
Ai putea sa faci o personificare, ceva de genul:ca ploaia si vantul vin in vizita la matusa lor toamna si ploaia a adus cu ea niste picaturi... Poti crea subiecte de discutie intre ele referitoare la :anotimpuri, mama lor vremea, amicul soare si iubita sa luna. Ei bine cam asta ar fi ideea mea. Poti sa o iei sau nu in considerare.
Sper ca te-am ajutat. fundita?
Fiona232 întreabă: