| love3372 a întrebat:

Recent am auzit de un nume interesant:Marisa. imi poate spune cineva semnificatia sa? mersi:* Funda

Răspuns Câştigător
| Yosii a răspuns:

Despre numele Marisa

Prenumele Marisa este varianta spaniola a numelui Maria. Maria este poate cel mai indragit si popular nume biblic feminin folosit in Romania. Pentru numele Maria s-au avansat peste 60 de solutii etimologice, dintre care 3 sunt dominante. In aramaica, Maryam inseamna "doamna", "stapana".

Dupa Fericitul Ieronim, in ebraica, numele s-ar compune din mar, ce inseamna "picatura" plus yam ce inseamna "mare", deci "picatura de apa de mare". Dar numele evreiesc Maryam sau Miryam ar putea fi si de straveche origine egipteana, tragandu-se din verbul mri, "a iubi", cu sufixul afectiv ebraic - am, deci "cea draga", "cea iubita".

funda?batting eyelashes

5 răspunsuri:
| Rayyy a răspuns:

Bună,
"Marisa" este un nume latin şi reprezintă un derivat al termenului "Maria", ce înseamă "steaua mării".
http://www.thinkbabynames.com/meaning/0/Maria
http://www.thinkbabynames.com/meaning/0/Marisa

| Jigsaw a răspuns:

Ce ti-as impusca pisica aia de la avatar.

| CrazzyGirlCsm a răspuns:

Despre numele Marisa
Prenumele Marisa este varianta spaniola a numelui Maria. Maria este poate cel mai indragit si popular nume biblic feminin folosit in Romania. Pentru numele Maria s-au avansat peste 60 de solutii etimologice, dintre care 3 sunt dominante. In aramaica, Maryam inseamna "doamna", "stapana".
Dupa Fericitul Ieronim, in ebraica, numele s-ar compune din mar, ce inseamna "picatura" plus yam ce inseamna "mare", deci "picatura de apa de mare". Dar numele evreiesc Maryam sau Miryam ar putea fi si de straveche origine egipteana, tragandu-se din verbul mri, "a iubi", cu sufixul afectiv ebraic - am, deci "cea draga", "cea iubita".

| TεaсhMεHoωToDomε a răspuns:

Este o varianta a numelui Maria
deci nu are semnificatie proprie

| Nutemaiholba a răspuns: