| Hexiled a întrebat:

Recomandati-mi niste carti despre prietenie pusa la incercare, indiferent daca au final trist sau fericit. Prietenie adica tovărăşie, nu ma refer la relatii sau genul.
Tocmai am citit "Lumea vazuta de Bob" de James Bowen (deja am inceput sa lacrimez numai cand ma gandesc)
Este vorba despre un consumator de heroina care isi ducea traiul de pe o zi pe alta vanzand ziare si stand intr-un apartament. Acesta era intr-un program ca sa ii vindece dependenta, si a gasit in fata blocului un motan, nu i-a dat importanta atunci, insa pisica l-a urmarit kilometri intregi pana in locul in care vindea ziare, zile la rand. Acesta a decis sa adopte pisica (inainte se gandea ca pisica e a cuiva). Acesta isi lua motanul pe nume Bob cu el caci nu avea cui sa il lase in grija, au devenit foarte apropiati. Insa James (este ca mine) a avut o problema la picior si a trebuit sta in spital si l a lasat pe Bob la o prietena, acesta a vazut cat de repede se acomodase cu ea. Cand era in spital se gandea ca el fara Bob e un nimic, Bob e singura sa scapare, singurul sau prieten, singurul care il facea sa nu si piarda mintile, singurul care il tinea pe calea cea dreapta. Dar se gandea ca el fara Bob ar fi un nimeni, insa Bob e fericit fara el ( asa sunt eu cu prietenii mei, eu fara ei sunt distrus, dar ei fara mine sunt ok) el ii oferea lui Bob mancare adapost si iubire dar alt stapan ii poate oferi mai multe. Si tot asa se gandea si sunt capitole intregi in care se gandeste ca Bob e fericit si fara el. Insa Bob nu se gandea nicio clipa la asta, il alesese pe James si nu il va lasa niciodata, erau prieteni buni.
Genul asta de carti vreau

2 răspunsuri:
| 1231242 a răspuns:

Imi amintesc de un roman de JB priestley, numit "prieteni de nadejde", este vorba de niste oameni, anume 3:OAKROYD, DOAMNA TRENT SI JOLIFLANT acestia isi vor parasi mediile sociale si destinele lor se vor intersecta, romanul e interesant.

| elena24gjike a răspuns:

Confesiunile unui prieten imaginar - Michelle Cuevas