Ai nevoie de toate dar pana la o limita, nu poti sta singur toata viata si nu poti sa fi timid mereu.
Sa fii singuratic este un defect.
Motive: omul este o fiinta sociala. Majoritatea oamenilor care au stat singuri multa vreme au inceput sa o ia razna.
Faptul ca esti singuratic este legat direct de abilitatile tale sociale.
Astfel se leaga cu a doua intrebare:
Sa fii timid este un defect.
Motive: timiditatea reprezinta lipsa increderii in sine sau in puterile tale de a face ceva.
Ceea ce este complet eronat. Deoarece nimic nu vine fara actiune. Poti sa iti doresti orice, daca nu lupti pentru ceea ce iti doresti, atunci nu o sa il primesti. Nici de la alti oameni, nici de sus.
Si asta se leaga cu prima intrebare, creand un cerc vicios, iar tu esti singura persoana care il poate sparge.
Imi pare rau ca raspunsurile nu sunt chiar pe placul tau.
Saa fi singuratic este o calitate cand iti spun altii ca asta este singuratic adica este misterios, dar daca esti singuratic pentru ca nu te place nimeni este un defect, iar sa fii timid este este intotdeauna un defect, la fel si cum este sa fii tupeist tot un defect, calitate inseamna sa fii moderat.
Sa fii singuratic este un defect doar daca nu te simti in largul tau cand te marginalizezi
Sa fii timid nu este neaparat o calitate, dar nici un defect, ci este pur si simplu felul tau de a fi ..nu ai ales tu sa fii timid ci asa este caracterul tau pe care ti l-ai format in timp in functie de persoanele din jurul tau sau mediul inconjurator
Nu sunt sigura daca exprimarea a fost corecta si imi cer scuze de greselile de scriere
Aceasta a fost parerea mea cu toate ca nu sunt sigura ca este tocmai corecta.
O zi buna!
Salut!
Aici depinde de anumiți factori. Daca ești singuratic pentru ca ti-e frica sa socializezi, atunci da. Este un defect. Iar caua acestui defect este exact frica de a socializa (timiditatea).
Îți spun din experienta ca timiditatea nici macar nu există! Este doar in capul tau! Stiu ca pare ciudat, dar hai sa ne gandim puțin. Daca te afli la o petrecere unde nu cunoști pe nimeni, spre exemplu, te blochezi si nu știi ce sa mai zici. Dar, daca schimbam radical contextul (sa zicem ca te afli acasă la cel mai bun prieten) atunci poți socializa fara nici o problema.
Concluzie. Daca ti-e frică sa socializezi, nu înseamnă ca nu știi sa o faci. Timiditatea ta ar putea fi doar un blocaj mentale moțional peste care trebuie sa treci. Încearcă dati invingi temerile. Bafta!