Mai bine spune-i ca nu ai inteles. Ai sa ramai cu un gol si na. e aiurea.
Uite câteva metode de a copia:
1. Pe primul loc este metoda Hands free – are nevoie de 2 persoane, cel care dictează şi cel care merge la examen. Datorită evoluţiei tehnologiei, cablul foarte subţire a căştii de anul trecut a dispărut, iar transmisia se face fără fir.
2. Servite – aceasta metodă este foarte întâlnită în facultăţile tehnice. Metoda greu de depistat are o rată de promovare de 100%, depinzând doar de răbdarea studentului, înaintea examenului, când construieşte lucrările servite.
3. Copiatul din Copiute, cărţi, cursuri — este a treia în topul preferintelor şi este „utilizată şi de părintii noştri". Aceasta necesită multă bunăvoinţă din partea profesorului. Cu o rată a depistării cam ridicată, metoda are un procent al promovării de 80%.
4. Zgâriate – Ca şi servitele, această metoda de copiat necesită o muncă foarte laborioasă în ziua dinaintea examenului. Este utilizată urma lăsată de pix în urma copierii cursurilor. Este o metoda folosită de studenţii cu vederea foarte bună, dar şi cu o răbdare pe măsură.
5. Colegul din faţă/stânga/dreapta – pentru această metodă e nevoie de două persoane, dintre care una trebuie neapărat să mai şi înveţe. 70% dintre studenţii care o folosesc trec testul.
6. Colegul de afară – Întotdeauna se găseşte un prieten care să cunoască materia mai bine şi care să fie dispus să treacă pe la facultate. „Mai avem nevoie de o scuză pentru a ieşi din examen, la început, pentru a-i da subiectele şi la sfârşit, pentru a-ţi lua lucrarea.
Profesorul nu are voie să-şi dea seama ce se întâmplă, rata de promovare depinzând doar de cunoştintele prietenului".
7. Scris în palmă, pe bancă, pe picior, pe încălţăminte. Această metodă are destule şanse de reuşită. Depinzând de bunăvoinţa profesorului, această metodă este utilizată mai mult de fete, probabilitatea de promovare fiind puţin peste 50 %.
8-10. Metoda prin Sms, iar cea cu furatul de informaţii de pe telefonul mobil pe locul al zecelea. Aceste metode de copiat sunt utilizate destul de des, însă nu sunt prea eficiente. „Sunt necesare în momentul în care nu-ţi aduci aminte anumite lucruri. Nu sunt utilizate pentru a promova un examen", spun studenţii.
9. Mersul la toaletă – o stratagemă utilizată cu precădere de studenţii care doar vor să îşi aminteasca ceva. Este destul de uşor de folosit, însă rata de promovare este sub 30%.
11. Metoda folosirii unui pix cu ultraviolete. Aceasta este o tehnică mai nouă de copiat care necesită, pe lângă pixul cu ultraviolete, o pereche de ochelari cu care să se poată observa scrisul. În cazul în care este soare în sală, această metodă este foarte eficientă.
Aceste metode nu le sunt străine nici profesorilor închid deseori ochii în timpul examenelor.
Daca te asculta si ii spui asta iti pune 4 iar daca incerci sa copiezi, cine stie
Nu pune 4, profa nu e asa
Pai nu prea poti sa-i spui ca nu ai inteles lectia avand in vedere ca trebuia sa-i spui cand a predat lectia respectiva.
Poti sa-i spui ca n-ai invatat din motive personale precum:tata si-a rupt piciorul si a trebuit sa mergi cu el la spital etc.
Sa ii spui ca nu ai inteles lectia:*, astfel iti va mai explica odata si iti va ramane ceva in cap: )):*
Prefer sa ii spun ca nu am inteles, decat sa iau 4-5 nu vreau sa-mi stric media.
Madalina_Nita_1986 întreabă:
miriaaaanaa3 întreabă: