| CinevaConfuz a întrebat:

Sa merg pe Stiinte ale Naturii?

Deși inca mai este timp de decis, ma stezez prea mult pentru a astepta un răspuns extrem de vag de la profesorii mei la final de an, care suna destul de asemanator cu "Fa ceea ce iti place!" sau "Ai avut de ajuns timp pana acum sa decizi".
Ma rog, eu ma descurc foarte bine la chimie, la fizica sunt ok, dar problema mea este ca nu prea ma pasioneaza biologia atât de mult, iar matematica mea lasa de dorit. Original, ma gandeam sa merg pe filologie, motiv fiind faptul ca sunt destul de bun la romana și engleza, dar franceza mea este mediocra și problema este ca se face doar franceza pentru avansați în orașul meu.
Oricum, ma gândesc sa merg pe Stiinte ale naturii și sa încerc sa îmi umplu golurile la biologie în vacanta, la matematica deja făcând pregătire având în vedere ca notele mele sunt de la 6 la 8.

P.S.: Eu sunt o persoană care nu prea este interesată de scoala, dar singurele motive pentru care doresc sa îmi mențin media pe 9.80 este pentru a primi o bursa decenta și pentru a face în sâc unei anumite persoane.

2 răspunsuri:
| Nirvanaaa a răspuns:

Tranziția de la școala la liceu este destul de grea, deci va trebui sa te pregatesti de la început dacă vrei sa îți tii media.
Da, poți avea media de 9, 80 și la științe, dar trebuie sa înveți destul de mult.
Mie mi-au placut științele naturii. Am invatat câte puțin din toate, chiar și la materiile umaniste ne-au ținut din scurt si asta ne-a ajutat ca învățam.
E cel mai complex dintre toate și partea buna e ca dacă nu îți place informatica, faci doi ani și foarte puțin, bazele efectiv.
Mai ales ca dacă după vei alege o facultate cu profil realist: Politehnica, Arhitectura, Medicina informațiile de pe acolo mai ajuta. Dar și dacă faci Litere sau Limbi Străine nu e ca și cum începi de la 0. Mai faci și tu o corelație ceva și tot e bine.
Succes!

| mgtow a răspuns:

Fizica si chimica necesita formule matematice, incearca sa te axezi pe domeniul stiintific, poti fi savant intr-un laborator renumit si banii sant destui de buni