Toate criteriile mi se par nedrepte(poate mai putin al doilea si al treilea). un sef de clasa poate fi oricine cat timp are anumite calitati cum ar fi faptul ca are curajul raspunderii, sinceritatea, invata foarte bine. el trebuie sa fie un model pentru aproape toti elevi. si eu sunt sef de clasa dar pe mine m-au ales colegii ca sa nu aiba ei responsabilitati.
Toate mi se par nedrepte si alese de un incompetent. Seful clasei ar trebui sa poata sa faca liniste, sa nu intarzie niciodata la nicio ora, sa nu chiuleasca, sa aiba 10 pe linie. Ar trebui sa fie un exemplu pentru colegii lui sau ai ei. Cred ca votul ar fi o idee proasta pentru ca noi la inceputul anului am votat un coleg care e fix opusul la ce am zis eu. Diriga a hotarat ca seful clasei sa fie un baiat mai cu capul pe umeri (sau asa crede ea). La tine in clasa e cum ai zis in intrebare?
Mie nu mi se pare corect niciun criteriu din cele pe care le-ai enumerat. Nimeni din clasa nu ar trebui sa fie discriminat in niciun fel, toti sunt egali, fata sau baiat, ortodox sau catolic etc. Ca seful clasei sa fie ales ar trebui sa vedem cine este mai descurcaret, mai rapid in situatiile grele, cui chiar ii pasa de clasa in care este si cine isi ajuta colegii cel mai mult. Nici notele nu conteaza asa mult, pana la urma poti fi si sef de promotie care toceste tot timpul si cand vine vorba de realitate si probleme sa fi prost de dai in balti. Cand vine vorba de ce spune dirigintele toti se panicheaza... Profesorii/dirigintii nu au intotdeauna dreptate. Pana la urma au trait si ei in alte vremuri si ar trebui sa-i intelegem, tot era mult mai strict pe atunci, dar daca nu ne convine ceva nu ar trebui sa inghitim tot. Fiecare are dreptul sa-si exprime punctul de vedere (cu bun simt si toate cele, desigur). yup, my work here is done
De ce sa conteze sexul, religia si etnia? Nu cred ca e deloc o idee buna sa se promoiveze discriminarea intr-o clasa.
Toate sunt aiurea. Ce legătură are sexul, religia şi etnia cu şeful clasei. Poate să fie orice elev.
NU se pune problema, ca sunt "drepte" sau "nedrepte". Enuntul celor 3 puncte, sunt DISCRIMINATORII! Deci nu pot exista aceste criteri.
Seful de clasa, poate fi ales democratic, prin votul colegilor si acceptat de diriginte, obligatoriu!
Care nedrepte? e una din astea 3?
nu e nici una corecta.
cea mai corecta varianta este prin vot, si dreptul la refuz.
sau varianta 2 cum mi s-a intamplat mie, prin loterie.(desigur nu in liceu ci la facultate)