anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sa traiti bine, fratii mei albi! Ce mai poti face prin Romanica, la 18 ani, proaspat absolvent de liceu cu bacu' luat? In afara de a te duce la facultate. Te angajeaza cineva in acestea circumstanta? Cine? Ce salariu iti ofera? Ca artist mai se face ceva in Romanica noastra? Mai exista oameni care traiesc din scris carti, de pilda? Ce poti face in tarisoara asta ca sa te simti fericit, sa ai bani suficienti cat sa platesti chirie-n Bucuresti cu toate cheltuielile aferente si sa-ti mai si ramana vreo 10 milioane? Timp liber mai ai?
Dar in afara? Aceeasi situatie. 18 ani, bacu' luat, ce faci? Se merita o facultate-n afara doar pentru ca ai cheltuielile acoperite de bursa? Unde-n afara e cel mai usor sa intri la o facultate? Dar sa muncesti? Dar nu sa muncesti ca orice. Nu vrei sa te duci in Anglia si sa fii chelner. Nu, ai luat bacu' cu nota mare, vrei sa faci ceva deosebit, dar nu vrei la facultate. Nu vrei nici sa muncesti intr-un birou. Ce meserie e potrivita pentru tine, avand in vedere ca tu nu te simti potrivit pentru vreo meserie.
Ajutati-ma, fratii mei albi. Ajutati-ma, ca eu sunt la fel de dezorientat precum am fost prima data cand am mers cu metrou'.

3 răspunsuri:
| MeliAndreea a răspuns:

In tarisoara asta abia iti gasesti un loc de munca cu facultate dar mai fara! Artisti se stie ca sunt muritori de foame. Din cate am vazut majoritatea tinerilor pleaca peste hotare si isi fac un viitor acolo. Foarte putini sunt cei care raman in tara. Si cei care raman muncesc destul de mult pentru traiul de maine. Si eu ma intreb ce voi face dupa ce termin liceul si nu prea vad reaspunsuri p-aici. Bun venit in Romania!

| anonim_4396 explică (pentru MeliAndreea):

In principui iti dau dreptate, dar legat de prima chestie pe care ai zis-o am ceva dubii.
Facultate iti ofera mai multe avantaje in a obtine un loc de munca doar in domeniul in care o faci. Daca eu fac facutlatea de litere am mai multe sanse sa ajung prof de romana decat daca n-as face-o, dar in rest nu imi ofera vreun avantaj. Daa vreau sa muncesc intr-un alt domeniu tot nu ma ajuta, iar in Romania stim si noi ca exista prezentatori TV care au terminat ingineria, matematica si mai stiu eu, deci facultati fara legetura cu meseria lor. Eu d'asta n-as prea vrea la facultate, ca pierd 3 ani pe acolo si intr-un final parca vad ca ajung sa muncesc intr-un domeniu total opus, in care puteam ajunge la fel de bine si fara facultatea respectiva.

| Neo12 a răspuns (pentru anonim_4396):

Aici îţi dau mare dreptate.