Nu au nici-o vina parintii in asta.problema este cu noi(sau mai bine zis cu ei).Nu sunt de acord cu prostia "daca nu ai facebook nu existi"gandeste ca inainte era hi5, acum hi5-ul aproape a disparut,si eu am facebook si poate fi foarte util, dar daca te lasi usor dus de nas de vremurile astea ajungi ca si copii pe care i-ai vazut tu este chiar nasol.E pacat sa vezi acum ca tu ati chemi prieteni pe afara sa jucati o carte, un remi, sa va dati cu bicicleta sau stiu eu ce si ei sa-ti spuna"lasa frate ca jucam o carte si vb pe facebook, te astept acasa".Nu ar trebui sa-ti displaca facebook-ul ci sa-ti displaca utilizatori astia care cred ca totul se invarte in jurul lui
Hai ca e si vina parintilor putintel. Daca ei ar fi putin mai constienti, probabil le-ar impune limite copiilor. Am un caz in familie. Varul meu, are 10 ani si si-a dorit un ipad de ziua lui. Parintii i-au cumparat ipadul dar copilul a inceput sa se crizeze ca de ce e negru si nu e alb. Si atunci cine e mai mult de vina? Copiii fac ceea ce vad si aud, depinde cum sunt "formati"
Singura vina a parintilor este ca nu au stiu cum sa fie duri cand trebuiau cu copii lor.Nu vreau sa spun acum ca ei trebuia batuti sau asa ceva dar trebuia nu trebuia sa-i ia calculator copilului, sa-i bage internet si gata a rezolvat-o cu el.Un copil nu se creste pe net, un copil ca sa-si formeze o personalitate a lui trebuie sa stea mult timp cu parinti sa vb cu ei si ei sa-i explice ce-i bun si ce-i rau.Dar acum nici sa nu exagere cu prosti d egenul "numai iesi din casa o saptaman ca te-am vazut cu baiatul ala"trebuie sa aiba incredere in copii lor.Deci rectific si-mi pare rau pentru greseala pe care tocmai acum am realizat ca o faceste nuami vina parintilor
Asa-i.Majoritatea pustilor pana in 15 ani, isi pun poze si chestii pe wall gen "la pizza cu x si y" doar pentru a se da mari, pentru a vedea ceilalti ce fac ei.Eu am 14 ani, dar nu mi-am mai schimbat poza de profil de vreo 3 luni, nu mi-am mai pus nici o poza.Si sti de ce? Pentru ca nu vreau sa traiesc intr-o lume virtuala, nu vreau sa stie "prietenii" mei de pe FB ce fac, cum fac si mai ales cu cine fac. Poate te intrebi de ce nu imi sterg contul atunci.Pai,cu ajutorul lui mai aflu si eu "stirile" de prin zona.Si de aici vine si raspunsul la intrebarea ta despre zicala "N-ai FB, nu existi". Daca ai facebook, majoritatea te stiu, majoritatea stiu cu cine umbli, ce faci etc.De exemplu, daca le zic fetelor o barfa despre cineva si ele nu stiu despre cine e vorba, e de ajuns sa le spun cum e trecut pe FB si isi dau seama.
Aa da, si cand mai le mai vad pe pustoaicele astea de varsta mea ca asa inteligente se dau pe FB, si in realitate...lasa de dorit.E trist, intr-adevar.
Buna.Ai perfecta dreptate in ceea ce spui... oamenii o iau razna. De aproape cativa ani s-a cam dus dq tot, adica copiii nu mai stiu ce e aia copilarie.Si da, este si vina parintilor, dar cum ar putea sa fie altfel daca toti in jurul lor au un astfel de comportament? in afara de jocuri, pc, nu mai stiu altceva, pacat. Ma intreb oare cum vor ajunge in vreo 5, 10 ani? Au evoluat foarte mult in ultimii 10, si nu in sensul bun al cuvantului. Eu una, nu am fb, sau alte conturi inutile pe cine stie ce siteuri, si nici nu imi doresc.Am obsv ca peste tot apare FB.si mi se pare o prostie, la fel si majoritatea persoanelor care au un astfel de cont..in fine. si dpmdv parintii nu prea mai au ce sa faca cand copilul ajunge pe la 6, 7 ani..adica de la 4 ani cu calculator, cum naiba sa mai invete si sa mai faca ceva in viata?
Si nu ti-ar veni si tie sa-ti dai glont cand auzi de la un profesor ca zice: "Sa faceti grup pe facebook sa va dau materialele". Bine, e una cu adresele de email, dar persoanele alea care nu au un cont de facebook pentru ca nu au un calculator ce fac? Pentru ca da, in 2012 nu toata lumea isi permite un calculator. Si cand acel copil, care-i vai de capul lui, ii spune profesorului ca el nu are cum sa acceseze respectivul sait, profesorul ii spune :"Sunt destule internet caffeuri, nu ma intereseaza."
Deci da...in cativa ani lumea o sa se duca dracului de tot, oricum e dusa deja.
Orice e posibil. Ideea e ca majoritatea m-au innebunit cu fb-ul. Nu e rau site dar asta nu inseamna sa-ti scrii toata viata acolo (mai alea daca il mai ai si public)...
eu il am sa vb doar cu prieteni aflati la mare distanta si atat. Nu stau in fiecare clip
a sa-mi schimb poza de profil etc. Aud mereu fb in "sus" fb in "jos"