Mergi la un medic ginecolog. Fiind virgina nu te va consulta ca pe femei, ci iti va face o ecografie si ceva analize de sange. Ferro-gradumet este un compus de fier, pe care nu-l poti lua la nesfarsit fiindca are numeroase efecte adverse grave. Medicul de familie are dreptate: eu nu contest ca ti-a facut bine, desi nu stiu prin ce mecanism, dar nu-l poti lua avand hemoglobina normala fiindca vei face depozite de fier prin rinichi, ficat, pancreas care te vor afecta pe viata. In pus, este toxic pentru stomac si nu ar trebui luat pe perioade lungi.
Ce vreau eu sa-ti spun suplimentar este ca ai o problema serioasa de igiena. Cum sa schimbi 2-3 tampoane pe zi? Pai asta inseamna ca stai cu un tampon si 12 ore, ceea ce face ca sangele sa fie colonizat cu mii de bacterii. Eu cred ca dupa 12 ore are deja un miros pestilential.
Uite cum trebuie sa faci: tamponulse schimba la maxim 4 ore, fie ca e plin, fie ca nu. La fiecare schimbare a tamponului e bine sa te speli cu apa calduta si sapun. Stiu ca nu poti de fiecare data, dar e important ca de cate ori poti sa o faci. In plus, te speli si iti schimbi tamponul ori de cate ori ai scaun (faci treaba mare). Asta inseamna 6-7 tampoane pe zi, asta e ritmul normal.
Uite, eu, ma trezesc dimineata, ma spal, imi schimb tamponul si pe la 7 plec la serviciu. La 10 ma duc la baie, ma sterg cu 4-5 servetele umede pentru igiena intima (cumparate de la farmacie) si imi schimb tamponul. Pe la ora 13-13. 30 la fel. La 16. 00 cand ajung acasa, ma spal si imi schimb din nou tamponul. De obicei am scaun in jurul orei 17-18. Ma spal din nou dupa scaun si imi shimb tamponul. La ora 21. 00 ma spal din nou si schimb tamponul. Cand ma culc, in jur de 12-12. 30 o fac din nou.
In primul rand ar trebui sa stiu varsta.eu snth la inceput de rosu` si nici mie nu-mi vina normal.asta e logik. dar la tine nu stiu ce sa zic
Asa zis-ul medicament pe care l-ai luat nu este nimic mai mult decat Fe (fier). Este normal sa iei fier in cazul tau pentru ca ai pierdut mult sange, iar daca medicul tau de familie considera ca fierul nu este bun pentru tine, ar trebui sa il intrebi de unde stie el, la or actuala cat fier ai tu in organism.
Faptul ca ai avut acest dereglaj hormonal poate fii cauza multor probleme. De cele mai multe ori este o problema la nivelul uterului : chist sau fibrom. Eu iti recomand sa vezi un medic ginecolog si sa faci o ecografie pelviana, macar sa elimini acest diagnostic. Fa si niste analize de sange sa vezi cum stai cu Fe
Elenastoica9 întreabă: