| AltaLume a întrebat:

sint noua pe aici. anul asta incep liceul. stiu ca o sa am un diriginte, dar nu e "batut in cuie". nu stiu daca sa duc flori in prima zi de scoala. liceul meu are sacou. trebuie sa-l iau in prima zi? nici macar nu l-am cumparat. sa-mi cumpar? nu stiu cum o sa comunic cu colegii mei. adica nu stiu cum sa fac cunostinta! faceti-mi voi un dialog. trebuie sa ma prezint in fata tuturor? adica sa merg si la baieti? ce-or crede? ca m-am indragostit si deja ma duc la ei.
a zis mama ca vine si ea la scoala si chiar nu o pot opri. sincer, mi-ar fi si teama fara ea. dar ea ce va face? va intra cu mine in clasa si se va uita cum fac cunostinta? vor mai fi parinti? povestiti-mi un pic. e bine sa fii sef al clasei? ce responsabilitati ai? devii mai cunoscut, mai "popular" daca esti sef? voi ce ziceti? eu am cea mai mare medie din clasa! Mersi!

9 răspunsuri:
| drogh a răspuns:

Draga, eu in prima zi de scoala nu m-am dus deloc cu flori cand eram a 9 a pentru ca nu stiam ce va fi. Diriginte sau diriginta. In plus, mama mi-a spus ca degeaba o sa ii dau un buchet ca in aglomeratia ce va fi acolo, nu va sti de la cine este. Si oricum,daca are sacou,nu trebuie acum sa-l porti. Sigur veti discuta si despre asta. Cum sa intri in comunicare cu colegii? Ii intrebi daca au intrat unde esti si tu si te prezinti, eu sunt X, incantata. Cum ti se pare liceul asta la prima vedere? s.a.m.d. Popularitatea o castigi daca esti sociabil/a, sau daca participi in multe competitii(olimpiade,concursuri, activitati ale scolii etc). Si cum e sa fii sef? Pe tine cade toata raspunderea! Trebuie sa asisti la sedinte, indiferent de ora, primesti multe pliante, vorbesti in numele clasei...

| Snowfall a răspuns:

Eu te-as sfatui sa nu duci flori. Daca ai un diriginte ar fi cam aiurea sa te duci cu flori la el. In prima zi nu o sa faceti mare lucru, decat o sa va dea manualele, orarul si lista cu profesorii de la clasa, e putin probabil sa va tina la ore si nu cred ca o sa va zica nimeni ceva daca nu sunteti in uniforma ca doar e prima zi, mai ales ca sunteti a 9a. In legatura cu colegii, daca ii stii cumva din vedere pe vreunii dintre ei te poti duce sa te prezinti, nu e nici o rusine, pana la urma veti fi colegi 4 ani de zile. Daca vine mama ta cu nu este nici o problema, multi parinti vin cu copiii la deschidere si nu e obligatoriu sa intre cu tine in clasa, daca nu vrei, ii poti spune sa astepte afara. In legatura cu sefia clasei, e posibil ca dirigintele/diriginta sa te selecteze sa devii sefa de clasa macar pentru un semestru, avand in vedere ca esti cea cu media cea mai mare, de obicei asa se face, sau cel putin asa s-a facut la scoala mea; dar bineinteles ca nu o sa te poata face fara acordul tau iar mai "popular" nu cred ca devii, eu personal nu stiu nici un caz, dar daca esti o persoana responsabila poti sa incerci sa vezi cum este. Multa bafta!

| vali4789 a răspuns:

Daca e diriginte, adica barbat, nu-i lua flori.Si liceul meu avea sacou dar in prima zi nu a venit nimeni cu el.Stai linistita nu te mananca nimeni.

| AltaLume explică (pentru vali4789):

Raspunde si la celelalte intrebari! Stiu ca trebuia doar una, dar m-am lasat putin purtata de val. :-d

| Anonym0uss a răspuns:

Daca e barbat nu ii duci flori, daca e femeie da ...nu te du cu sacoul ca nu o sa iti zica nimeni nimic. In primele zile de liceu o sa fiti toti muti (asta in cazul in care nu se cunosc anumite persoane deja). Daca o sa fii sefa clasei o sa castigi dispret deci nu-ti recomand laughing. Populara devii cand comunici mult cu toata lumea si ii ajuti cand au nevoie.

| Alexxandra256 a răspuns:

Diriginte=cadou,ceva gen pafum
colegi =sunt 2 variantetime oute cunosti intre timp
-te cunosti dupa ce iti da cartile sau cand vrei tu
da si cu baieti sa faci cunostinta
dialog=Buna eu sunt!
am ...ani!
Si daca tot vom fi colegi am zis
sa facem cunostinta
SEFUL CLASEI= faci cum vrei dar daca se va intampla ceva in clasa o sadea vina pe tine ca nu ai avut grija, faci ce vrei
FUNDA?

| BiancaBiaaaa a răspuns:

Mai bine nu duci flori in caz ca nu stii daac e barbat sau femeie. Sincer nu stiu cum de inca nu stii ce avetilaughing Iar faza cu colegii, de ce nu v-ati cunoscut mai devreme? adica in timpurile astea cu facebook si toate retelele de socializare e mult mai usor sa-ti cunosti viitorii colegi. Cand am intrat eu a 9-a, in vacanta de vara am orgaanizat 3 iesiri cu toti colegii ca sa ne cunoastem pana incepe scoala si in septembrie totu a fost dragut, parca ne stiam de mult timplaughing adica serios, in 3 luni chiar am avut ceva timp sa ne cunoastem.
Sacoul e bine sa ti-l cumperi, dar nu e necesar sa te duci cu el neaparat in primele zile. Oricum o sa vezi la cei mai mari in saptamanile ce urmeaza daca ei il poarta, sau depinde de cat de strict e directorul. de avut, e bine sa il ai, nu se stie cand ti-l cere.
Legat de faza cu seful(sefa) clasei, nu te sfatuiesclaughing Vor iesi certuri si va trebui mereu sa iei decizii corect si sa te gandesti la ce e bine, nu neaparat la ce vor colegii. Si dupa toti profii te vor sti si nu stiu daca asta e chiar bine. blushing
Iti doresc multa baftaaa:* Si o sa vezi ca odata ce te acomodezi, anii de liceu vor fi cei mai frumosi! :d

| AltaLume explică (pentru BiancaBiaaaa):

Da... dar nu as vrea sa ne cunoastem de pe facebook. eu nu vreau sa manevrez totul. plus ca ce le-as putea zice... organizez nu stiu, ce? nu! oricum mersi de raspuns!

| BiancaBiaaaa a răspuns (pentru AltaLume):

Nu neaparat ca ii cauti tu, da acu 2 ani cand am intrat eu asta facea toata lumea. isi cauta colegii, eu gaseam unii, altii ma gaseau pe mine, s-a facut un grup pe fb. si dupa am iesit cu totii, a fost foarte dragut si cand a inceput scoala macar nu eram rupti de tot ce era in jur si n-au fost situatii awkward in care nimeni nu zicea nimic si ne uitam unii la altii. adica era o solutie sa eviti toata situatia de acum si sa nu-ti mai pui o mie si una de intrebari cu ce o sa faci...