| mgolea37 a întrebat:

Sal TPU.Am facut cerere de transfer la Economic, transferul fiind acceptat de către liceul primitor.
Legea spune clar: Conform ROFUIP, citez:

"ART. 230. După aprobarea transferului, unitatea de învăţământ primitoare este obligată să solicite situaţia şcolară a elevului în termen de 5 zile lucrătoare. Unitatea de învăţământ de la care se transferă elevul este obligată să trimită la unitatea de învăţământ primitoare, situaţia şcolară a celui transferat, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea solicitării. Până la primirea situaţiei şcolare de către unitatea de învăţământ la care s-a transferat, elevul transferat participă la cursuri în calitate de audient.". Am fost azi la secretarul sef de la Auto, mi-a zis ca trebuie si acordul lor, ca trebuie sa treaca printr-un consiliu, mi-a cerut insa si media de admitere, media asta nu conta la liceul primitor? Ei sunt obligati sa-mi dea transferul acum.

1 răspuns:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Dacă acum ai trecut în clasa a 9-a, atunci NU se poate să te transferi acum :(
TREBUIE să faci cel puţin primul semestru la liceul/specializarea unde ai fost repartizat/ă!
NU te poţi transfera după primul semestru dacă media ta de admitere este mai mică decât a ultimului admis ( la acea specializare ) - vei putea să te transferi doar din clasa a 10-a, dacă vei avea media anuală mai mare...
Apoi, eventual, poţi ÎNCERCA să te transferi la alt liceu...

Transferul în timpul semestrului se face doar în situaţii EXCEPŢIONALE ( vezi mai jos Art. 225 )...
Dacă NU te încadrezi în acele "situaţii EXCEPŢIONALE", atunci - chiar dacă Cererea de transfer a fost aprobată - transferul devine efectiv doar din semestrul 2!
La fel, dacă eşti în clasa a 9-a, atunci se ia în considerare media de admitere!

Vezi detalii în răspunsurile pe care le-am dat la linkul :
http://www.tpu.ro/......fo-ma-pot/

Toate cele bune!