| BBlackHearttt a întrebat:

am o problema foarte mare Luni dau corijenta la Franceza, as vrea sa imi explicati ce fac acolo e pentru prima oara in viata mea sunt cls a10a si imi puteti spune cam ce lectii sa invat? va rog din suflet maine e ultima zi in care pot sa mai repet vreau sa stiu ce trebuie sa invat stiu ca depinde de ce vrea profesoru sa dea dar totusi va rog niste sugestii dau funda! Si Multumesc nespus

Răspuns Câştigător
| JamieGold a răspuns:

Salut!
In primul rand ar trebui sa stii ca nu prea se pica la corigentele de genul asta, profesorii sunt destul de indulgenti in general, mai ales daca, si te sfatuiesc sa o faci, nu te duci cu mana goala acolo, o mica atentie conteaza foarte mult.Si nu ma refer la cadouri,bani,adica chestii care sa semene a mita,ci la un buchet de flori in cazul in care este vorba de o doamna,iar daca sustii corigenta cu un profesor este mai greu,nu prea am idee ce ai putea a ai cumperi,dar gasesti tu ceva,ideea e sa faci o impresie cat mai buna.
Alt sfat este sa nu te duci in slapi si pantaloni scurti,nu da deloc bine,trebuie sa ai o tinuta decenta.
Acum referitor la ce lectii sa inveti,lucrurile sunt destul de simple,in primul rand,ti se va cere sa vorbesti despre un lucru din viata ta( sa vorbesti in franceza binenteles),familie,prieteni,ce iti place sa faci,ce nu iti place, muzica preferata, filmul preferat, deci invata si tu cum sa spui de ce iti place un lucru, cateva cuvinte despre familie, prieteni.Alt subiect poate fi sa comentezi in 15-20 de randuri un fragment,un paragraf,ceva,sau ti se va cere parerea despre un lucru anume.
Va urma si o parte de gramatica,conjugarea unui verb,uita-te si tu pe caiet peste verbele conjugate de-a lungul anului scolar si retine cateva,propozitia conditionala(SI CONDITIONNEL), pe asta invat-o bine, mai arunca un ochi si pe pronume, sa ai habar de ele, putin si pe adverbe si cam asta este tot.
Eu zic sa nu iti faci griji prea mari ca nu e greu, dar recapituleaza putin ce ti-am scris mai sus si nu vei avea probleme.
Iti urez succes si iti tin pumnii! Bafta!

0 răspunsuri: