Sfatul meu este sa ai răbdare ca toate astea vor trece. Toți tinerii și adolescenții trec la un moment dat prin perioade de genul asta și nu numai ei ci și cei mai trecuți prin viata doar ca voi la vârsta voastră nu aveți experienta și totul vi se pare mai tragic dar o sa vezi ca v a trece. Trebuie sa te concentrezi pe activități care îți fac placere. Sa te relaxezi la un film sau o muzica care îți place o carte, etc. Nu îți face probleme asa mari, profesorii te vor trece și îți vei găsi și alte iubite. Ești f tânăr fii mai optimist
Salut! Ce ai tu se numeste depresie.
Prea multe detalii neimportante pe care nu le-am citit in "intrebarea ta". Sunt multe persoane care au probleme mult mai mari, asta cu siguranta. Ar trebui sa privesti viata cu alt ochi si sa ti-o faci mult mai usoara evitand problemele sau ignorandu-le in limita bunului simt (sau logic...rezolvandu-le daca nu ai ce sa faci).
Succes!
Si cum as putea sa scap de depresie? Nu vreau sa dau alti bani degeaba, si nu cred ca e asa de necesar sa merg la psiholog pentru atat.
Si totusi nu cred ca sunt neimportante, avand in vedere ca m au adus in starea asta.
Ok pai uite. Din moment ce tu nu ai trecut inca de stadiul de liceu logic ca ai niste probleme ce se invart in jurul acestui eveniment al vietii.
Tu momentan trebuie sa incetezi sa dai vina pe profesori deoarece o parte din vina este si a ta. Realizez ca sunt profesori cretini si INAPTI in scoli deoarece si eu am trecut prin ea.
Ideea principala care te va scoate din aceasta stare de depresie este sa TERMINI liceul. Sfatul meu, ca fiind o persoana care a trecut prin asta, poate chiar mai rau...ar fi sa iti focusezi toata atentia asupra finalizarii acestei parti ale vietii tale...fie ca ai note bune sau proaste, PASSED IS PASSED!
Te vei simti atat de eliberat dupa ce termini cu bacul...de parca ai fost un caine in lanturi toata viata si brusc un stapan te-a adoptat si te iubeste neincetat.
Sper ca te-am ajutat cumva. Dar nu prea ai alta solutie decat sa te lasi de liceu daca nu poti indura o parte asa usoara din viata .
Lucrurile grele inca nu te-au atins! Tine minte asta de la mine xD
Exista si mai rau de atat?
Nu stiu daca acum doar faci misto sau vorbesti serios... Daca tu crezi ca problemele tale sunt serioase inseamna ca nu iesi din casa.
Iti dau doar un exemplu :imagineaza-ti sa mori de foame, nu ai drept la educatie pentru ca esti prea sarac si nu iti permiti sa mergi la scoala iar parintii tai sunt despartiti, doar tatal se zbate de la o zi la alta ca veti fii dati afara din casa. Pe langa toate lucrurile astea, aflii ca ai cancer in ultimul stadiu iar fratele/surioara ta mai mica s-a sinucis de dorul mamei.
Ia zi, care este gravitatea problemei asteia?
Geo2969686 întreabă: