| brunetteee a întrebat:

Sall! As vrea sa incep un tratament pentru par cu ulei de masline sau cu ulei de ricin, dar nu stiu cu care dintre ele. voi care dintr-e cele doua uleiuri imi recomandati? care credeti ca este mai bun?

1 răspuns:
| laurika_3432 a răspuns:

. Previne sforaitul

O lingurita de ulei de masline inainte de culcare iti poate lubrifia gatul si preveni sforaitul, conform site-ului cu sfaturi utile AltUse. La fel poti proceda si in cazul altor persoane, care te-ar putea deranja cu sforaitul lor, atunci cand vin sa doarma la tine. Un pic de ulei in salata, la cina, iti asigura o noapte fara fond sonor.

Se intampla, uneori, sa te "gadile" gatul sau sa-l simti uscat, ori chiar sa te usture. O lingurita de ulei de masline face minuni. Macar pana te hotarasti sa mergi la medic.

2. Vindeca durerile de urechi

Bunicile noastre stiu acest secret de multa vreme, doar ca in loc de ulei de masline foloseau unul clasic, mai popular pe la noi. Insa nu toti tinerii stiu ca o bucatica de vata inmuiata in ulei de masline incazit te poate scapa de durerile de urechi si chiar de excesul de ceara.

3. Bun pentru parul care si-a pierdut sanatatea

Uleiul de masline este excelent si pentru par, indiferent de starea de sanatate a acestuia. Il poti folosi in scop preventiv sau ca pe un remediu la indemana.

Poti umezi pieptanul cu ulei de masline si te poti pieptana ulterior, pentru un look mai "docil", mai ales daca parul tau este salbatic de felul sau. Un pic de ulei in zilele de iarna sau in cele umede va hidrata podoaba ta capilara.

In cazul parului care sufera, se recomanda un tratament naturist la domiciu: timp de 30 de minute fa orice - bea o cafea, citeste, stai de vorba cu o prietena - si lasa uleiul de masline cu care ti-ai tratat parul sa actioneze asupra acestuia si a scalpului. Clateste-l apoi, ca de obicei, si vei simti schimbarea.

4. Pentru o piele matasoasa

Uleiul de masline e folosit de secole pentru a reda frumusetea pielii. Este un foarte bun hidratant, mai ales datorita acidului linoleic continut, un compus care previne evaporarea apei.

Potrivit lui Leslie Baumann, autor al unei lucrari pe tema sanatatii pielii, consumul de masline si ulei de masline pastreaza o piele sanatoasa. Insa la fel de bine, uleiul de masline poate fi aplicat pe piele sau chiar in cada, atunci cand faci baie.

In afara faptului ca te ajuta sa ai o piele frumoasa, uleiul de masline contine cel putin patru antioxidanti care ajuta la neutralizarea radicalilor liberi care duc la imbatranirea pielii si la cancerul de piele. In cadrul unor experimente pe cobai, soarecii care au fost tratati cu ulei de masline nu s-au mai imbolnavit de cancer odata ce au fost expusi la ultraviolete.

Uleiul de masline este excelent si dupa ras. De fapt, o parte dintre produsele destinate barbatilor au la baza uleiul de masline.

La fel de bun este si pentru buzele crapate. Poti sa-ti faci propriul balsam, folosind ulei de masline si ceara de albine topita, in care sa adaugi si o picatura de ulei esential, daca iti doresti o aroma.

Uleiul de masline poate fi folosit cu incredere si in cazul cuticulelor unghiilor. Poti aplica ulei de masline si apoi da unghiile cu oja.

5. Bun pentru pisica ta

Chiar daca e scump, poti renunta la o lingurita de ulei de masline pe zi, in favoarea pisicutei tale. Conform curbly.com, o lingurita de ulei de masline in mancarea micii tale feline previne formarea ghemurilor de par pe care ai vazut ca le elimina din vreme in vreme, facand blanita ei sa straluceasca si sa nu mai ajunga pe covor.

6. Pentru fermoarele care nu vor sa se deschida

Putine lucruri sunt mai enervante decat un fermoar care refuza sa se deschida, mai ales in momente cruciale. Poate-ti amintesti episodul cu fermoarul lui George, din Seinfeld! Daca ar fi avut la dispozitie o picatura de ulei pe care sa o toarne peste zimti, totul ar fi fost mult mai simplu.

7. Pentru a reda stralucirea mobilei si metalului

Argintaria, cuprul si alte suprafete metalice, toate pot fi lustruite cu ketchup si pasta de dinti. Ce nu stiai insa e ca putin ulei de masline va preveni patarea, matifierea si coroziunea lor ulterioara.

In cazul mobilei, se combina doua parti de ulei de masline si una de zeama de lamaie. Picura doar cateva picaturi din acest mix pe o carpa moale si sterge suprafetele de lemn. Vor fi inlaturate toate petele, iar mobila ta va straluci de multumire. Aceasta tehnica poate fi utilizata si in cazul obiectelor de decor din lemn.

Pana si obiectele din piele, precum mingile de baseball, pot fi reconditionate cu ulei de masline. Se lasa uleiul sa actioneze timp de 30 de minute, dupa care se sterge excesul.

8. Pentru usile care scartaie

Daca o usa care scartie iti da fiori, poti rezolva problema din doua miscari, ungand balamalele cu ulei de masline. Poti folosi acest ingredient ori de cate ori ai nevoie de un lubrifiant in casa.

Daca ti se rupe inima stiind cat ai dat pe sticla de ulei de masline, consoleaza-te la gandul ca e un produs natural, prietenos cu mediul. Spre deosebire de vaselina, spre exemplu.




Pare un pic uimitor faptul ca vorbim de proprietatile terapeutice ale uleiului de ricin atat timp cat planta din care se obtine acest ulei este extrem de toxica pentru organism, provocand moartea chiar si la contacte mici.

Uleiul de ricin se prepara din semintele acestei plante in conditii speciale, avand diverse efecte terapeutice si fiind totodata apreciat si in cosmetica.

Intrebuintarile uleiului de ricin

Caderea parului sau alte afectiuni ale acestuia : pentru persoanele ce prezinta astfel de afectiuni uleiul de ricin reprezinta o alternativa la indemana tuturor. Datorita ingredientelor sale acest ulei stimuleaza regenerarea si cresterea parului, precum si fortificarea firului de par. Tratamentul consta in masarea pielii capului si a parului cu ulei de ricin din abundenta seara, inainte de culcare, timp de trei zile pe saptamana. Bineinteles, dimineata se va spala parul.

Negii : acestia confera un aspect foarte neplacut pielii si totodata, in functie de localizarea lor, pot fi incomozi si se pot rupe la unele miscari. Pentru tratarea negilor se recomanda folosirea uleiului de ricin de doua ori pe zi, masand pielea cu negi. Se va repeta tratamentul pana la disparitia acestora.

Pielea sensibila, iritata sau ingrosata (bataturile) : pentru zonele de piele sensibila, inrosita sau regiunile ingrosate ale pielii (coate, genunchi, glezne, talpi, palme etc) uleiul de ricin are efecte antiiritante, calmante si emoliente. Se unge zona respectiva cu ulei de ricin prin miscari circulare si apasate pentru a favoriza absorbtia acestuia la nivelul pielii. Se aplica apoi o fasie de bumbac pe pielea inmuiata si se lasa cel putin o ora. Se va repeta procedura in fiecare seara, atat cat considerati de cuviinta.

Unghii mai rezistente : pentru persoanele cu unghii friabile sau care se exfoliaza usor este indicat sa se aplice ulei de ricin (ca si cum ar fi un lac de unghii) in fiecare seara. Tratamentul ar trebui urmat minim doua luni pentru rezultate.

Constipatie : aceasta este o afectiune de care sufera in special femeile. Alimentatia necorespunzatoare, viata sedentara, stresul sunt doar cateva dintre cauzele instalarii constipatiei. Este indicat ca in astfel de situatii sa faceti o cura cu ulei de ricin. Trebuie sa luati 1-2 lingurite din acest preparat in fiecare zi, vreme de o saptamana. Faceti apoi o pauza de inca o saptamana si reluati tratamentul. Ideal ar fi sa combinati uleiul de ricin cu o cura de seminte de dovleac si miere (daca nu suferiti de alte boli care sa nu va permita consumul de miere).