... mi s-a intamplat de multe ori cel mai simplu este sal lasi sa supa sa nu inervi peste el /ea sa ai rabdare. Eu rezolv conflictele lasandu-l pe celalalt sa termine. De obicei toti suntem obisnuiti ca cel ce este grabit minte. Drepturile copilului este o conventie foarte inportanta trebuie sa aduci la cunostinta ca ai dreptul de a te exprime liber si de a nu fi invinovatit pe nedrept mai ales ca toti avem acelasi depturi.Ai dreptul sa-ti exprimi parerea liber. Adunati colegi/prieteni care au asista la eveniment. Acest site te va ajuta! Sper ca te-am ajutat! http://www.copilul.ro/......-a681.html
B) ca orice copil banuit sau acuzat de o incalcare a legii penale sa aiba garantate cel putin urmatoarele drepturi:
(i) de a fi prezumat nevinovat pana la stabilirea vinovatiei sale conform legii;
(ii) de a fi informat in cel mai scurt termen si direct despre acuzatiile care i se aduc sau, daca este cazul, prin intermediul parintilor sai sau al reprezentantilor legali si de a beneficia de asistenta juridica sau de orice alt fel de asistenta corespunzatoare, in vederea formularii si sustinerii apararilor sale;
(iii) dreptul la examinarea, fara intarziere, a cauzei sale de catre o autoritate sau o instanta judiciara competenta, independenta si impartiala, printr-o procedura de audiere echitabila si conforma cu prevederile legii, in prezenta celor care ii asigura asistenta juridica sau de alta natura, iar daca acest lucru nu este considerat contrar interesului major al copilului, tinand seama mai ales de varsta ori de situatia acestuia, in prezenta parintilor sai sau a reprezentantilor sai legali;
(iv) de a nu fi constrans sa depuna marturie sau sa marturiseasca ca este vinovat; dreptul de a interoga sau de a cere interogarea martorilor acuzarii, de a obtine aducerea si interogarea martorilor apararii, in conditii de egalitate;
(v) daca se dovedeste ca a incalcat legea penala, dreptul de a recurge la o cale de atac cu privire la decizie si la orice masura luata in consecinta, in fata unei autoritati sau a unei instante judiciare superioare competente, independente si impartiale, conform legii;
(vi) dreptul de a fi asistat gratuit de un interpret, daca nu intelege sau nu vorbeste limba utilizata;
(vii) dreptul la respectarea deplina a vietii sale private, in toate fazele procedurii.
sursa : Tu alegi
anonim_4396 întreabă: