Daca ii cumperi un animalut nou nu cred ca ii va fi foarte bine, s-ar putea ca la inceput sa nu-l accepte, explica-i ca asta e ciclul vietii, dar daca ea l-a iubit pe animalut sa fie sigura ca si el a iubit-o si ca nu e incantat sa o vada trista.
E ok sa planga si sa fie trista cateva zile. Nu e ok insa daca situatia dureaza prea mult. E drept ca e greu sa pierzi un animalut pentru ca ajunge sa faca parte din familie, dar asta nu inseamna ca e normal sa faci depresie din asta.
Parerea mea e ca nu ar fi bine sa ii iei chiar acum un alt caine, asteapta eventual 2-3 luni si ii poti lua atunci unul (sau poti adopta atunci unul ). Acum ai putea sa o scoti in oras, sa va uitati ca ceva amuzant(o comedie, stand-up comedy, etc), sa iesiti cu prietenii, practic sa o ti ocupata.
Si repet, ai grija ca daca situatia asta se prelungeste alarmant de mult nu e doar asta motivul si cel mai probabil are ceva mai dureros in suflet.
Nu poti face nimic, ca sa uite pierderea! Dar sa fii langa ea, sa o sustii moral, sa incerci sa o scoti din mediul care ii aduce aminte de animalutul iubit, asta poti sa o faci.Incet,incet,o sa-i treaca aceasta durere(dar n-o sa-l uite!),daca are pe cineva alaturi.
Stiu ce inseamna aceasta pierdere,dar am incercat sa ajut alt animalut, aruncat de altii pe strada. Poate, cu timpul(cu cat mai repede, cu atat mai bine), o sa primeasca alt catelus si se v-a bucura din nou.
Ii aduci intr-o zi un catel.
Ii spui ca nu avea stapan, parinti si ca ti-a fost mila de el.
Poate il va iubi si va uita.
"cui pe cui se scoate".
Cumpara-i altul, ce-i asa greu de dat seama? Cu timpul se va atasa de noul catel, care ii va aduce aminte de tine, si pe langa asta o si apropii mai tare de tine pe tipa. Nu-i adevarat in totalitate ce-a zis tipu caruia i-ai dat funda. Un pui de catel inmoaie sufletul oricui, si chiar daca la inceput nu o sa fie 100% fericita, pe parcurs o sa ajunga sa-l iubeasca si sa inlocuiasca golul lasat de vechiul caine.
Pai, ii cumperi alt caine de la Pet Shop sau ii spui lucruri dragute. vezi tu! FUNDA?
El se fugare acu cu alte animale pe curcubeu. lasa-l sa-si gaseasca linistea
sa numai planga
Poti sa ii cumperi un alt caine, fa-i un cadou, sau ofera-i multa iubire si afectiune. :*
La fel am patit si eu...si acum cand ma gandesc la catelusa mea, la fel suspin...
Important e sa fi langa ea, incearca sa o scoti din casa, sa o duci undeva unde sa fie fericita. Du.o unde ii place ei cel mai mult sa mearga...stiu eu...la cumparaturi, la mall, in parcuri... fa-o fericita.
Nu ii va trece curand...cel putin o saptamana va fi suparata si va plange cand ti.e lumea mai draga.
Sper sa reusesti sa o faci fericita. Ai grija!
mihaela1mihaela întreabă: