Difera foarte mult ce faci intr-un liceu economic si intr-unul de stiintele naturii. Partea comuna este ca romana si matematica sint obiecte de bac la amindoua ( si au si pondere mare in orar).
La stiintele naturii faci multa chimie, fizica ( dai si teze), biologie si derivate ale lor. Deci trebuie sa-ti placa stiintele mult!
La profil economic faci multe obiecte de specialitate noi( contabilitate, finante, marketing, managementul intreprinderilor, organizarea firmelor, comunicare etc). Unele sint interesante, altele mai de rutina, dar sint notiuni cu totul noi ( si sincer, usor de invatat).
Cu liceul economic obtii o calificare din start.
Concurenta insa la liceele economice e mai mica decit la liceele de elita cu profil stiintele naturii, pentru ca acolo majoritatea vor sa se pregateasca asa pentru medicina.
Vezi ce ti se potriveste si alege!
Eu sunt la un liceu cu profil economic la alimentatie si turism.In a 9 a a trebuit sa aleg intre gastronomie si turism, am facut practica in liceu unde am facut mancare.In a 10 a am ramas pe turism si am facut practica intr-un hotel unde am facut curatenie.Iar in a 11 a am scris la practica...e aiurea unele materii nu iti folosesc la nimic.plus ca faci scoala pana in iulie deoarece trebuie sa recuperezi practica.Regret ca am ales acest liceu si nu stiu ce o sa fac mai departe.
Inveti mereu si ce esti dispus sa inveti. Cu ce crezi ca ii ajuta latina pe cei de la filologie? Sau fizica pe cei de la mate-info care vor sa studieze jurnalismul, de ex?
Ai intrat intr-un sistem, cu bune si rele si nu trebuie sa lasi timpul sa treaca inutil pe linga tine. Ia partea buna din cunostintele care ti se ofera direct sau indirect.
Multumec pentru sfat, acum inteleg de e mai bine sa merg la stiinte ale naturii
Geo2969686 întreabă: