| Belly a întrebat:

Sallut am si eu o problema acum 6 luni mi-a venit ciclu prima data si apoi nu a mai venit deloc oricum atunci mi-a curs foarte putin. De o bucata de vreme am o scurgere albicioasa si gelatinoasa mai mereu adica e mereu prezenta ce inseamna ...si da miroase putin laughing) tongue Oare am o probleme? si da E o problema ca nu mi-a mai venit ciclu de atunci? :-s? Fundaa! va rog LAMUITI-MA!?

Răspuns Câştigător
| RaMonaaaBaa a răspuns:

La unele fete se mai intampla dupa ce le vine o data, sa nu le mai vina cateva luni, dureaza pana se regleaza. Dar in legatura cu secretia, eu cred ca ar fi mai bine sa vezi un ginecolog, sa nu ai vreo infectie, mai ales daca miroase.

2 răspunsuri:
| Madutzadragutz05 a răspuns:

Si mie imi vine o chestie alba gelationasa (nu am mirosit-o) dar mie nu mi-a venit ciclul (inca) si mama a zis ca e ceva normal ca la toate fetele li se intampla la fel si mai nou imi zice ca corpul meu se pregateste pentru ciclu laughing
P.S= Sper ca te-am ajutat happy
Bye :X happy

| LariSa137 a răspuns:

Odata cu instalarea pubertatii fetele constata ca au inceput sa pateze chilotul cu o secretie usor albicioasa care prin uscare lasa un reziduu solid alb – galbui.

In limbaj comun aceasta secretie e denumita "scurgere vaginala "dar cu toate ca e eliminata de vagin ea provine din mai multe locuri.

Secretia care se afla la nivelul vulvei dupa ce-a fost eliminata din vagin este compusa din secretiile mucoasei uterine, a colului uterin, a vaginului si a glandelor vulvovaginale situate in vestibulul vaginal. iar ciclul menstrual vine pe la varsta de 10-11 ani dar pentru unele fete menstruatia vine pe la 12-13-14 ani.Prima menstruatie este o surpriza pentru toate fetele. Sunt totusi cateva manifestari pe care trebuie sa le consideram nespecifice (nu sunt tipice) pentru ca nu apar la toate fetele si, la acestea, nu sunt neaparat asemanatoare.

La unele fete, cu 5 – 10 zile inainta primei menstruatii, apar simptome de tipul celor din sindromul premenstrual.

Sindromul premenstrual este constituit dintr-o serie de manifestari organice si psihice care apar periodic (lunar) sau sporadic (cateodata) inainte de menstruatie. E vorba de stari psihice si fizice neplacute uneori chiar grave. Cele mai frecvente stari sunt acelea de neliniste, anxietate, senzatia ca ai pierdut controlul sau ca nu-ti iese nimic bine, iritabilitate, nevoia inexplicabila de a plange, depresia, confuzia.

Simptomele fizice sunt balonarea, aparitia unui val de cosuri, tensiunea dureroasa in sani cu cresterea lor in volum, dureri de cap, oboseala, palpitatii. La unele fete corpul retine apa, astfel constata ca au crescut in greutate, ca Ii se umfla picioarele si au senzatia ca s-au ingrasat. nu cred ca e o problema deoarece dureaza cam 2 ani pana se regleaza. Dar totusi vorbeste cu mama ta sau cu o sora mai mare care iti va explica mai bine. Funda happy?