Fapta savarsita de tine se incadreaza la infractiunea de loviri si alte violente, prevazuta si pedepsita de art.180 Cod penal. La aceasta infractiune urmarirea penala incepe doar dupa plangerea prealabila a persoanei vatamate iar impacarea partilor inlatura raspunderea penala. Plangerea trebuie facuta de persoana vatamata in termen de maximum 2 luni de la data cand aceasta l-a cunoscut pe faptuitor, daca o va face dupa acest termen o sa-i fie respinsa ca tardiva.
Ti-am vazut ultimele postari si iti spun ca certificatul medico-legal ramane, de asemenea raman si actele medicale, daca a fost internata, asa ca n-are nici un rost arderea certificatului. Daca fata pe care ai batut-o este minora trebuie sa mearga la un notar public, impreuna cu un parinte, si sa dea o declaratie prin care sa recunoasca ca a primit suma de... lei reprezentand daune, nu o sa depuna plangere prealabila impotriva ta si ca nu mai are nici o pretentie si nu va avea nici pe viitor. Aceasta este singura cale legala. Daca este majora este destul sa mearga numai ea la notar. Sper ca o sa inveti ceva din situatia asta si sa te gandesti inainte de a face prostii. Numai bine!
P.S. Sper ca nu o sa mai ai asemenea probleme, ai pus intrebarea aiurea, trebuia s-o pui la Legislatie. Aici am vazut-o cu totul intamplator.
Ti-a aratat ea acel certificat?
nu exista un termen limita dar trebuie dovedit faptul că au fost acordate peste 10 zile de ingrijiri medicale.
Certificatul nu este legal, ai facut o greseala cand ai dat banii, trebuea sa pleci la un notar si sai faceti un act precum i-ai dat banii astia, acum o alta solutie ar fi sai mai dai 200 si sa pleci la notar si sa intocmiti un act, dar daca va continua asa ia-ti un avocat si daune sevarsite, mult succes.
Ai un avantaj daca mergi cu ea in instanta, dai aia 200 de ron, ai grija sa ai dovezi si o poti acuza de santaj! Sau daca deja ai dovezi ca i-ai dat cei 500 de ron cu atat mai bine!
Spune-i ca faceti un armistitiu si deveniti prieteni / prietene sau ii oferi ceva sump in schimb
Ai bagat-o in spital...mda poti sa te duci la Politie ACUM si sa spui ca ai fost santajata
desigur risti si tu dar poti sa iti aduni probe care sa te faca sa castigi
dar mai bine te duci la politie inainte sa te sece de bani
Asta e santaj zic eu.consultate cu un avocat.vei primi si uh despagubiri pentru ca iti tot cere bani.nu stiu cat de rau ai batut'o dat cred ca stii ca un certificat se scoate imediat dai putina mita si totu gata a facut asta ca sa iti faca rau... acum nu stiu sigur mai asteapta sfaturi speri sa scapi cu bine din asta :*
Multumesc de raspunsuri.
As mai avea o mica intrebare : daca leziunile fetei pe care am batut-o nu se mai vad, aceasta se mai poate duce la politie sa faca plangere penala? Si daca sa spunem ca isi pierde certificatul, atunci cand si l-a facut banuiesc ca a fost inregistrat si in datele spitalului nu?
Fiindca ma gandesc sa ii duc si acesti ultimi bani si sa o pun sa arda certificatul medico-legal.Credeti ca ar fi o ''cale de scapare?''