anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut all, ce parere aveti de scoala, de ceea ce se practica si ceea ce se invata acolo, mie sincer nu-mi place, ocupa o treime din viata, timpul liber, iti face numai nervi si zile retardate, pentru o prostie...inveti fizica, chimie si matematica pe care nu o folosesti in viata de zi cu zi, ca doar nu voi deveni ca si einstein, sau vreun chimiist renumit, imi trebuie scoala doar ca sa am un loc de munca cat de cat bun, practic ca sa ajungi cine stie ce paznic (sau o alta meserie usoara) trebuie sa stii biologie, geografie, intelegeti unde ma indrept. unele materii sunt retardate, religie, desen, educatie fizica, practic astea le faci in timpul liber, nu trebuie sa fi fortat sa desenezi si sa alergi de frica notelor rele, de frica parintilor ca nu ne dau bani de buzunar daca incheiem la vreo materie sub 7, practic tot ce nu e necesar in viata invatam, clasele 1-8 mi se par cat de cat necesare ca sa fii un om cu capul pe umeri, frate daca vrei sa devi medic inveti strict ce iti trebuie pentru medicina, fara sa iti mai bati capul in liceu cu trigonometria si geometria, daca vrei sa devi politist inveti ce iti trebuie pentru asta, si daca invatatul ar fi mai usor si mai la punct, eu invatam, dar profesorii sunt al dracului, cand vine vorba de note si parintii pot fi, voi ce parere aveti despre invatatul la scoala?

Răspuns Câştigător
| MarianWLF a răspuns:

Uite, eu iti las un video in care persoana care vorbeste reflecta exact si parerea mea despre scoala:
http://www.youtube.com/watch?v=8cpsOHeXffU
Vizionare placuta.

| anonim_4396 explică (pentru MarianWLF):

Asta mi se pare cea mai perfecta si adevarata parere despre scoala, mersi browinking

| MarianWLF a răspuns (pentru anonim_4396):

Cu placere, si eu am ramas masca cand am vazut materalul, totul e clar, sistemul asta vrea sa formeze mintea omului pesimista sa nu ii pese de murdariile case se fac in sistem, dar asta e scopul, oamenii saraci sa devina si mai saraci iar oamenii bogoati si mai bogati, suntem prea ignoranti fata de ce se intampla in jurul nostru, trist.

| anonim_4396 explică (pentru MarianWLF):

Ai dreptate, foarte mare dreptate, pacat ca in jur exista numai orbi care nu vad chestiile astea, ca in lumea asta murdara rautatea creste tot mai mult...

14 răspunsuri:
| Wehrmacht a răspuns:

Mie mi se par intuile astea:

-Romana(sa vad cati idioti care cred ca mi se pare inutil sa vorbesti/scrii or sa apara.)
-Desenul
-Muzica
-Sportul
-Religia
-Franceza
-Latina
Chestiile care ma intereseaza pe mine implica niste calcule, chimie si fizica deci nu pot sa ma plang de astea.

| SweetCandies a răspuns (pentru Wehrmacht):

Romana e ca sa nu fii un analfabet, Franceza o poti vorbi daca vei merge intr-o tara straina, religia e ca sa inveti mai multe despre religia ta iar desenul te ajuta sa te exprimi prin arta. -_-

| Wehrmacht a răspuns (pentru SweetCandies):

Exact ce-am zis in paranteza! Tu ai habar ce-nseamna analfabet? E ala care habar n-are sa scrie(in adevaratul sens al cuvantului, nu cum fac astia pe TPU ca n-a pus o litera, a inversat 2 litere intre ele, a vrut sa scrie in engleza si l-a corectat robotu'...etc).Ma refeream la analiza cuvintelor/frazelor/propozitiilor/compunerile alea pe care nu o sa le faci decat in scoala...etc.Chestii de care n-ai nevoie.Eu m-am chinuit 4 ani cu alea si pentru ce? Ca sa ajung unde am vrut si sa uit tot ce a trebuit sa invat atunci.Rezultatul? Timp pierdut degeaba.
Daca merg in alta tara vorbesc engleza ca de aceea este internationala, cine vrea sa o invete sa poata opta pentru asta, iar daca intr-o scoala intreaga nu vrea mai nimeni un profesor de franceza este o plata in plus.
Cine vrea religie sa se duca la biserica sau sa invete singur despre ea, n-ai nevoie de un profesor care sa iti spuna ca reli...crestinismul este cel mai tare si sa fie si platit pentru asta.
Tu mi-ai spus care este scopul lor, dar te-ai gandit daca au vreun scop practic care sa fie cu adevarat practic? Ce ma enerveaza e ca-ti baga pe gat desen, religie, muzica la profil mate-info sau stiinte ale naturii.

| wtxwhdxifdjebdd a răspuns (pentru SweetCandies):

Aha,si zi-mi mana dreapta a lui Funeriu, ce legatura au dezbaterile ridicole despre infinite "opere" stupide si plictisitoare scrise de toti libidinosii cu limba romana? Poate gresesc eu, dar cum drk poti invata mai bine o limba daca nu o vorbesti?big grin Trebuie sa fii mut, sa studiezi toate tampeniile, dar ca sa inveti mai bine o limba trebuie sa o vorbesti.Nu ai sa stai cu prietenii sa descifrezi misterele substantivului...
Franceza.Ma lasi? Limba asta e o lalaiala totala si nu o sa mai fie folosita nicaieri.Eu o sa vorbesc engleza, priceput? Nu o sa-mi stalceasca nimeni limba cu franceza. Daca iti place, invat-o tu.Chiar asa, de ce drk sa nu invatam numai engleza? Hai sa bagam si franceza, latina, germana, sa nu putem invata nici una.
Religia.Religia?!?! Sa iti amintesc de bunii nostri popi si parlamentari credinciosi? Cat a furat religia timp de sute de ani? Ca cei care au inventat religia traiau bine pe spatele pro.stilor?!? Sa iti mai spun lucruri despre religie?!?
Desen? Si daca nu vreau sa ma exprim care-i problema?big grin Plus ca un om se poate exprima prin mai multe metode. Sport de exemplu.Iesit pe afara, stat la PC, poate vorbind?big grin
Ma innebunesc oamenii astia asa ca tine, care n-au creier, vedeti cate ca.caturi se invata si nu o sa fie folosite niciodata, dar noooh, e buna metoda asta de invatamant.

| wtxwhdxifdjebdd a răspuns (pentru Wehrmacht):

Scrii peretilor...nu te mai complica. Oamenii de genul nu stiu decat sa stoarca lumea de nervi.O minciuna bagata de sistem in cap, cu asta o sa mearga o viata.Iar tu, oricat de convingator ai fi, nici morti n-o sa te creada.

| Rakanishuu a răspuns:

N-o să înveţi la română despre arta abstractă, cum se practică anumite sporturi, cum să calculezi un teren pe care probabil vrei să-l cumperi şi habar nu ai cât ai de plătit pe un metru pătrat, pentru că nu ştii geometrie. Fizica te ajută dacă probabil eşti un frustrat care nu vede rostul anumitor materii şi care ajunge pe la clase proaste, pentru ca apoi să se facă inginer.
Nu ai de unde să ştii ce-ţi rezervă viitorul, aşa că e bine dacă ai mai multe cunoştinţe.
Ce? Profesorul tău de sport nu te-a învăţat cum să faci gimnastică? Sportul este pentru a-ţi menţine sănătatea-n primul rând. Dar nu ai cum să înţelegi rostul lui dacă eşti un frustrat care stă pe net toată ziua. Desenând se formează mâna. ce? Proful tău de desen nu v-a vorbit niciodată despre anumiţi pictori, tot felul de arte sau despre picturi celebre? Că poate te faci ghid turistic şi habar nu ai dacă îţi pune unu întrebări suplimentare.
Am dat decât nişte exemple. Chestiile de bază să le învăţăm măcar. În alte ţări crezi că se învaţă lucruri mai importante? Nu, aceleaşi lucruri pe care oamenii ăia le-au învăţat şi au ajuns cât mai sus. De ce să nu înveţi dacă ai ocazia? Poate pe viitor te vor ajuta. Dacă nu pe tine, poate pe alţii mai ambiţioşi care profită de ocazie, da. Oricum România e la pământ din cauză că ne-am pierdut interesul faţă de cultură. Uită-te şi tu câţi adoleşcenţi care nu mai au nevoie de alte informaţii au picat bacul. Ăia sunt deja prea inteligenţi şi nu mai au nevoie de informaţii 'suplimentare' pentru a ajunge mai departe. Au deja tot ce le trebuie pentru a nu fi înşelaţi atunci când va vrea un orăşean să le cumpere pământul moştenit.

| anonim_4396 explică (pentru Rakanishuu):

Frate, deci imi vine sa-mi *** o palma, ai citit ce am scris cu atentie? Frate is de acord sa invatam la scoala matematica romana si altele, doar ca ti le vara pe gat aiurea unele chestii, pana pe a 8-a mi s-a parut totul interesant si ca merita stiut, sa calculez ariile si alte prostii de geometrie din clasele 7, 8 inca mai stiu si nu-mi pare rau ca le-am retinut, romana intr-adevar e folositoare, dar totusi, is unele chestii retardate in ea la fel ca si la matematica, si apoi daca nu ajung fizician si chimist la ce sa invat frate atatea aiurea, strictul necesar mi-ar fi de ajuns, de exemplu starea corpurilor, solida lichida gazoasa, si altele, la chimie la fel, biologia 90% mi se pare folositoare, geografia la fel, si pana mea, cum ziceam de ce sa faci la scoala desen, religie, sport? de frica notelor proaste, daca in timpul liber nu le faci de ce sa fi obligat sa faci la scoala, mie profu' de desen nu mi-a povestit basme din astea, si nici nu m-ar interesa, de desenat desenez in timpul liber, la scoala cu sila mare fac desenele pe care mi le cer, si tu nu sti mai bine ce imi rezerva viitorul, asa ca mai bine nu deschide subiectul, si atata timp cat trebuie sa tocesc ca sa invat, mai bine nu-mi pierd timpul, din caiet nu pot memora nimic cu forta, cat as vrea si cat am vrut de mult nu am retinut decat chestii ca pe o poezie, pe care nu le legam de nici un fel...si daca tu ma faci pe mine frustrant, pff mai bine te-ai uita in oglinda, nimeni nu e perfect asa ca nu are rost sa judeci pe nimeni, din toata tarasenia asta ma cunosti atat de bine ca sa-ti permiti sa ma judeci?

| wtxwhdxifdjebdd a răspuns (pentru Rakanishuu):

Exact oamenii care infunda tara ca pe un veceu.Voi nu ati auzit ca libertatea e cea mai mare comoara? Noooh.Mai bine terorizati sute de generatii ca asa aveti chef.Scoateti un ca.cat si ziceti de zeci de ani ca e bun, e sanatos, si vigilent.

| anonim_4396 explică (pentru wtxwhdxifdjebdd):

Mare om, mare caracter, respect frate!

| MDenisee a răspuns:

Sistemul din Romania este unul de C***t big grin

| gabiburlea a răspuns:

Eu traiesc in Grecia, scoala aici are multe c***turi care nu asa le ai nevoie niciodata in viata cum ar fi limba antica a grecilor.In general scoala este enervanta, stresanta si plictisitoare.Te face sa vrei sa te sinucizi une ori