| Nnnmjh a întrebat:

Salut, am 13 ani, mama mea a murit de covid și de când a murit a murit și sufletul meu, ce sa fac?

8 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna! Nu ai pe nimeni in familie cu care sa vorbesti! Un frate sau o sora, o matusa sau un unchi sau poate bunicii, niste verisori! Trebuie sa fie cineva cu care sa poti vorbi! Acum cel mai bine este sa fiti uniti ca familie!

| dullcat a răspuns:

Buna.Imi pare rau pentru pierderea mamei tale.Nu ai gasit putina alinare in prezenta tatalui tau?

| Hyperion7 a răspuns:

Îmi pare rău pentru tine,te cred că e destul de nașpa sentimentul,sa te simți al nimănui, dar nu trebuie sa te demoralizezi.
Știu că e dureros, cu toate că nu mi-am pierdut părinții, dar mi-am pierdut câteva rude și nu e deloc plăcut să nu-i mai revezi
Încearcă să fii puternic! Va veni și ziua aia când lucrurile vor fi bune și pentru tine... până atunci, fii tare!

| Violleta2022 a răspuns:

Imi pare rau de pierderea mamei, dar speranta ta trebuie sa fie la viata, la carte, unde poti sa inveti pe rupte, asa cum i-ar fi placut mamei tale sa te vada, sa-i arati ca esti capabil sa ajungi un om mare, cu o profesie frumoasa, cu o familie fericita.
Iti poti face prieteni, daca tatal tau nu este foarte apropiat de tine. Ori poate bunicii sunt mai apropiati, discuta cu ei, fiindca ajuta enorm.

| darrio2007 a răspuns:

Te inteleg si imi pare rau pentru tine.
Cu ce te putem ajuta?

| OrisAlex a răspuns:

Nimic din ce voi spune nu te va face sa te simti mai bine, sau cel putin nu pe termen lung. Fiecare suferinta e diferita si fiecare om trece prin o asa pierdere in mod diferit.
Pot sa te iau cu vrajeala si sa te mint pentru a te face sa te simti mai bine sau pot sa fiu sincer si sa iti dau un raspuns care nu te face sa te simti bine acum dar te va ajuta in viitor.
Niciodata nu vei trece peste pierderea mamei tale. Din contra, intodeauna vei simti acel dor...acel gol. Vei cauta acea iubire, acea intelegere dar nu o vei gasi pentru ca ele pot fi oferite doar de mama. Cine iti spuna ca durerea va trece, te minte pentru a te face sa te simti mai bine, sau poate ei nu au fost atat de apropiati de parinte si au trecut mai usor.
Cu timpul vei invata sa te obisnuiesti cu acea suferinta cu acel gol. Trebuie sa iti tii mintea ocupata si sa inveti (ai tot internetul la dispozitie), sa iti creezi un psihic cat mai puternic iar asta te salva. Apreciaza fiecare membru al familei chiar daca stii ca nici unul nu se compara cu ea. Multi oameni devin ruine dupa moartea unui parinte, mai ales la varsta ta! Ce sa faci? Incearca sa nu devii o statistica, lucreaza la tine, la psihicul tau la cunostiitele tale. Construiesteti caracterul! Mama ta intodeauna va fi cu tine, indiferent ca vrei indiferent ca nu, atata timp cat o iubesti si te gandesti la ea e cu tine.

| StoicAnalysis a răspuns:

Nasol, viata nu e doar roz si o sa ai parte si de evenimente de genul, deci e normal sa te simti asa, daca iti vine sa plangi, plangi, descarca-te cat si cum poti. Dupa ce ai terminat, du-te la psihologul scolii ( daca are scoala unul ). In rest traieste-ti viata dupa cum a vrut si mama ta sa ti-o traiesti. Invata la scoala, fa-ti prieteni, fa lucruri de care sa fi mandru/a, si cand mai vizitezi mormantul mamei tale, poti sa-i spui chiar tu lucrurile de care esti mandru/a ca le-ai facut.

| Suntgayactivsaupasiv a răspuns:

Mă poți contacta și caută pe Nr acesta pentru sfaturi și a te ajuta daca vrei ați las Nr meu și mă contactezi 0760942202