Trateaza problema cu cat mai multa indiferenta. Daca te emotionezi in fata altor persoane este vreo problema de fapt? Nu este. Devine o problema atunci cand tu incepi sa te gandesti la ce o sa creada persoana din fata ta despre tine dar ceea ce iti imaginezi tu o ca o creada celalalt nu este si ceea ce gandeste persoana respectiva care poate sa nici nu remarce mare lucru. Asa cum ai observat si tu, cu cat te gandesti mai mult ca te vei emotiona cu atat mai mult se intampla deci o solutie practica este sa te gandesti la lucruri neutre care nu starnesc emotii. In principiu trebuie sa analizezi obiectiv situatiile cu care te confrunti si sa-ti dai seama singura ca nu se intampla nimic daca te inrosesti in diferite situatii. Pe masura ce diminuezi atentia pe care o acorzi acestui fenomen si nu te mai preocupa atat de mult, acesta aproape ca va disparea de la sine numai ca in timp. Poate sa dureze si un an de zile in care sa fii atenta la cum apar emotiile si cum sa nu le mai dai atentie pana cand inrosirea fetei sa se diminueze considerabil.
Poti consulta si un psiholog in legatura cu aceasta problema dar sunt convinsa ca o poti rezolva singura asa cum si eu am rezolvat-o in urma cu niste ani. Emotiile se controleaza si depinde de noi sa ne antrenam sa facem asta.
Iti doresc mult succes!
Hei:*! Probabil e din cauza a esti timid. Si eu cand vorbesc cu un amic [baiat] ma inrosesc, chiar daca nu simt ceva special pentru el. E normal pentru ca esti timid.
E nromal nu te panica asa pateam si eu cand eram mai mic cu timpu sa te vindeci de asa zisa "boala" stai linistit
Asa am patit si eu... poate e firesc se zice ca fetele se maturizeaza mai repede cu 2 ani decat baieti... incerca sa te dai si u la una de 12 ani
anonim_4396 întreabă: