| Shizuo a întrebat:

Salut, am 14 ani. Este o problema daca nu vreau sa imi fac prieteni? Nu vreau sa spun ca sunt un ciudat antisocial care sta numai in casa la pc(as vrea eu). Eu nu consider ca baietii si fetele care ma cunosc si petrec timp cu mine sunt prieteni. Am cativa prieteni totusi. Acum 2 luni, m-am certat cu un "prieten" dintr-un motiv de **** si sa mor daca mi-a pasat. Mi-am bagat si nu mi-a mai pasat de el, nu am mai vorbit cu el si nici nu intentionez sa o fac. M-am gandit un timp la chestia asta si am crezut ca poate e o problema cu mine, poate sunt un antisocial caruia nu-i pasa de singurii prieteni pe care ii are. Voi ce credeti?

Răspuns Câştigător
| thegatekeeper a răspuns:

Nu e nimic in neregula cu tine daca nu doresti sa ai prieteni. Doar pentru ca predomina si se incurajeaza un comportament sociabil nu inseamna ca trebuie sa te conformezi daca nu te regasesti in acesta. Personal, sunt la fel - pot spune ca nu am prieteni, doar cunostinte cu care ma intalnesc rareori. Prefer sa imi petrec timpul singur, ocupandu-ma cu diverse activitati si hobby-uri. Atat timp cat pe tine nu te deranjeaza acest lucru, nu ai de ce sa iti faci probleme.

7 răspunsuri:
| Ryuuzuka a răspuns:

Hei,eu am 15.Deci de abia am terminat a9a,liceul.Mi-a fost foarte greu cu noii colegi, deoarece ma cam incadrez in aceeasi situatie cu tine.Nu imi pasa de prieteni, de fapt nu ma imping deloc sa mii fac, imi plac locurile retrase, linistite, dar asta nu inseamna ca nu ies si afara.Chiar acum o luna m-am certat cu prietena mea, din cauza ca aceasta mi-a spart telefonul nou cumparat si-ti dai seama ce-a iesit...dar intr-un fel m-am simtit prost cam pana au revenit lucrurile la normal. Poate tie nu iti pasa, dar la mine e altfel.In primul rand sunt parintii ...Imi spun ca in tot acest an scolar n-am reusit sa-mi fac niste prieteni. Faza e ca nu sunt pe placul meu, genul meu si nu imi pasa de asta deloc, dar de fiecare data se gaseste cineva sa-mi reaminteasca yawn.Si nici eu nu spun ca ii consider pe cei care stau cu mine ca ar fi niste prieteni, de asta nici nu ma prea implic, nu ma intereseaza; oricum ma bucur ca mai sunt si altii ca mine.Chiar nu vreaus a dau impresia ca as fi antisociala si n-am prieteni,ba chiar am, dar am niste prieteni pe care ma pot baza, care stiu ca sunt langa mine, si mi-au dovedit-o, acesta fiind si simplul fapt pentru care sunt atat de relaxata, neimplicata in legatura cu ceilalti.

| Shizuo explică (pentru Ryuuzuka):

Chiar ma intereseaza, faptul ca raspunsurile vin cu un argument si un exemplu din propria ta experienta ma ajuta sa imi dau seama ca stii despre ce vorbesti si ca stii cum sa faci sa fie bine in astfel de situatii, cu alte cuvinte aflu cum sa procedez si sa gandesc in situatiile de genul din moment ce exista si un exemplu real. Bun raspuns desi am ales deja un castigator. Si eu ma bucur ca nu sunt singurul "diferit" cand e vorba de facut prieteni.

| FineBroAndy a răspuns:

Nu cred că are cineva dreptul să te judece, fiecare are dreptul să se comporte aşa cum vrea.Mentalitatea nu ţi-o schimbă nimeni, poate doar societatea happy

| Shizuo explică (pentru FineBroAndy):

Ai perfecta dreptate dar eu tot ma intreb daca ce fac eu e bine...

| FineBroAndy a răspuns (pentru Shizuo):

Rămâne la latitudinea ta să decizi, nimeni nu-ţi poate afecta viitorul mai mult decât tine însuţi happy Sunt sigur că vei lua o decizie bună.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu sunt la fel. Nici eu nu cosnider persoanele cu care mai pierd vremea, prieteni. In momentul de fata nu consider pe absolut nimeni prieten.
Nici eu n-am mai vorbit luni de zile cu anumite persoane si nici ca mi-a pasat. Am avut aceeasi viata de rahat pe care o aveam si inainte, cand inca dialogam.
Poate e o problema cu noi, dar cu **** ii pasa? Atat timp cat ne simtim bine asa, asta e cel mai important.

Numai bine.

| Relic a răspuns:

Eu zic sa te auto-sinucizi pe tine singur cu o lingura si o galeata cu unt happy.