| Andreirazvangrei a întrebat:

Am 14 ani si penisul meu este de doar 5, 5 cm in stare flasca si de 9, 5 in erectie... Oare mai creste macar pana la 13 cm?

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Penisul creste conform mostenirii genetice de la tatal tau.
El isi incheie cresterea la varsta de 16 ani.
Ai rabdare, sa vedem la cat va ajunge la 16 ani.

| aimullah123 a răspuns (pentru Violleta2022):

Daca nu ai penis nu ai cum sa raspunzi la intrebarea asta. Lungimea penisului nu se transmite genetic de la tata. Depinde de multi alti factori. A si ar mai fi de mentionat ca lungimea penisului nu e direct proportionala cu inaltimea.
Nu e o regula sa creasca pana la 16 ani.
Exista o perioada cred ca la inceputul adolescentei cand creste mai mult intr-un timp mai scurt si apoi inceteaza sau mai creste foarte putin.

| Violleta2022 a răspuns (pentru aimullah123):

Asa spun statisticile medicale internationale: ca penisul creste pana la varsta de 16 ani si da, este mostenit genetic de la tata!

Cat creste baiatul in inaltime, depinde de alti factori hormonali, endocrini si genetici, avand perioade in care poate creste mai rapid sau mai incet, iar cresterea lui in inaltime se poate intampla pana la 20 de ani.

Si nu trebuie sa ai penis, ca sa citesti niste studii medicale si sa fii in stare sa scrii despre ele.
De altfel, avem un medic pe forum, care citeaza aceleasi studii medicale, care spun ca penisul isi inceteaza activitatea de crestere in jurul varstei de 16 ani.

Ma indoiesc ca aceste studii au fost realizate de oameni de stiinta.
Probabil ai citit despre ele pe internet, scrise de vacarul satului.

Tu te uiti macar pe ce site intrii cand citesti un articol?
Ca eu vad pe net numai divahair, Romania tv, vice.com si alte site-uri care nu au nici o treaba cu medicina. Pai poti sa crezi asemenea articole?

"dezvoltarea penisului se poate incheia la 15-16 ani ori dupa 18 ani."
"Conform unor statistici si studii, penisul creste (fara ajutor extern) pana la vasta de 22 de ani pentru majoritatea barbatilor care nu sufera de probleme genetice"
"Dimensiunea penisului se poate modifica permanent de-a lungul vietii."

Ficare scrie diferit. Zi-mi tu pe care sa-l cred?
Prezinta-ne studii din carti de specialitate, nu de pe internet. Nu ai sa vezi ca sta un profesor universitar cu 2 doctorate pe net sa scrie despre penisuri.

Dar eu ti-am explicat odata daca vrei sa intelegi bine. Penisul are o crestere mai mare pe la sfarsitul pubertatii datorita cresterii nivelului de testosteron (un hormon androgen). Apoi mai creste foarte putin dar nu poti sa spui ca se opreste la 16 ani la toata lumea. Oamenii nu sunt la fel.

Acum iti inteleg durerea si frustrarea, din spatele mesajului scris de mai sus, tu vorbesti din propria-ti experinta, sperand sa-ti mai creasca si dupa 20 de ani...
Tu poti sa speri baiete, ca speranta nu ti-o ia nimeni! laughing

Mesajul tau cu mesajul meu sunt total paralele. Unu scrie de ceva si altul de altceva. Sa o lasam asa laughing
Ps: Eu sunt multumit de lungimea penisului meu dar nu am zis nimic despre mine. Asta ti s-a parut tie.

Oi fii tu multmit de miicime alui, dar nu si fetele.
Ohh...am uitat, tu inca nu ai avut nici o fata! laughing