| aDreamIsJustADrean a întrebat:

Am 14 ani, și sunt destul de antisocial, stau pe PC toată ziua. Dar am prieteni destul de mulți. Acum eu nu am mai ieșit din casă de o luna.

Oare sunt singurul din lume într-o situație de genul, e ceva normal, nu?

7 răspunsuri:
| llleo a răspuns:

Așa am fost și eu în urma cu câțiva ani. Am fost dependent de PC, de dimineață până seară. Nu ieșeam cu lunile afară. laughing Până ce am constatat că lucrurile nu decurg în favoarea mea. Am devenit anxios, mi-am creat frici, în principiu cea de a vorbi în public.
Nu e bine, să știi. Dăunează mult. Nu-ți spun să nu te mai joci, dar cu limită. Prea mult, tată. Ce e mult strică. Te atenționez de-acum. Dăunează atât stat la pc.
Te sfătuiesc să o lași mai moale. SPRE binele tău. Îți vorbesc din propria experiență. Din propria greșeală am învățat. Nu greși și tu. Ascultă-mă doar. Totul cu o limită.
Spor.

| amandaflory a răspuns:

Pai invita unu din prieteni tai virtuali afara si mergeti undeva...

| Florin9Florin9 a răspuns:

Nu ești singurul în situația asta.
Dar nici nu prea e normal.
Îți recomand să ieși cu prietenii tăi la un fotbal la ceva.

| Donsavas a răspuns:

Poate esti in depresie si te ai izolat tu. Discuta cu un psiholog. Nu esti antisocial dacă ai probleme.

| Beyou799 a răspuns:

Multi trec prin asta, altii nu au prea iesit ani de zile. Poate e si faptul ca e vacanta si ai profitata de ocazie sa stai mai mult timp la pc. Problema e alta, pc-ul creeaza dependenta si incet incet o sa petreci si mai mult timp la el, iar iesiri 0. Si asta chiar fara sa realizezi. Dar uite un truc, mai bine iesi cu prietenii, propune-ti sa faci asta intr-o zi, si vei vedea ca vei fi nerabdator sa ajungi acasa si sa folosesti pc-ul, iar asa distractia va fi mai mare, de asemenea, daca va fi o recreere reusita, ziua urmatoare abia vei astepta sa iesi din nou.

| Adry05 a răspuns:

Nu e normal deloc, ce ți se pare normal în a sta o lună întreagă închis în casă pe calculator?! e normal să ieși, să cunoști oameni, să faci lucruri pentru dezvoltarea ta. Lasă-l naiba de calculator și ieși că peste ceva timp o să vii să întrebi cum să vorbești cu o fată că nu știi ce să vorbești EH DE ASTA, că nu ieși să scoializezi, să ai ce vorbi.

| TaniaIuliaok a răspuns:

Nu esti singur, ma confrunt cu aceeasi situatie. totusi, nu este deloc sanatos, deoarece o sa incepi sa devii antisocial si foarte anxios, crede-ma. la fel sunt si eu, iar atunci cand ies afara odata la cateva saptamani, imi e frica sa vad oamenii. nu stiu daca stii ce incerc sa spun.
oricum incearca sa iesi mai mult afara si sa vorbesti cu prieteni real, din orasul tau. citeste o carte si incearca sa iti petreci timpul fara calculator