Cardul de debit nu are comisioane, doar cardurile de credit au.
Cardul de debit este cardul legat de contul tau bancar, sau al parintilor, unde poti cheltuii doar cat este in cont doar.
Hai sa ne intelegem, banca ta, unde-ti deschizi contul nu-ti ia taxe bancare sau comisioane, dar cumparaturile de pe internet, contin taxe si comisioane, pe care el platesti furnizorului, de unde faci cumparaturile online.
Deci, nici o banca romaneasca nu-ti ia comision la folosirea unui card de debit emis de ei, atata vreme cat platesti national cu el.
Este problema ta daca paltesti online, taxe de adminsitratie sau de convesrie a banilor.
Inca un lucru: ca sa nu paltetsi comision bancar la scoaterea banilor (cash-ului) de pe card, operatiune atrebuie facuta doar la banca care ti-a emis cardul. Daca este alta banca sau alt automat, decat banca ta, atunic este nromals a platetsi comision bancii care iti da banii aia, ca ea merge si isi ia banii inapoi de la banca ta, ori acel servici trebuie platit.
In opinia mea, Banca Transilvania e cea mai buna pentru asta (bine, daca locuiesti in Transilvania, ca mine). Nu ai astfel de comisioane decat daca soliciti tu ceva cerere. Am card de debit la banca aceea din 2015 si sunt multumita de serviciile lor.
Daca nu gasesti banca respectiva, sugerez BCR-ul. Are tatal meu card de debit de acolo si din cate stiu, se gestioneaza bine lucrurile si acolo.