| EduardEdyZgm9 a întrebat:

Salut! Am 15 ani jumatate, o înălțime de 1, 86m și o greutate de doar 57kg. Se poate deduce că sunt foarte slab și nu știu ce să fac că sa mă pot îngrașă macar câteva kg, lucrez la asta de ceva timp, fac surplus caloric zilnic dar fara rezultate. Am nevoie de niste sfaturi!

Răspuns Câştigător
| isemilia a răspuns:

Poate ai o problema de natura endocrinologica. Asta, sau chiar iti calculezi gresit consumul de calorii. Tind sa cred ca a doua varianta. Ai luat in calcul numarul de calorii consumate (prin sport etc), numarul de calorii al mancarii pe care o consumi si numarul de calorii necesar ca sa te mentii la masa ta actuala? Exista fel si fel de aplicatii (gratuite) care iti permit sa introduci ceea ce mananci (uneori te lasa si sa scanezi codul de bare ca sa gaseasca ei produsul) si cat mananci, introduci si cat sport faci etc. Unele iti fac si un plan bazat pe masa ta de acum si pe cea ideala (se ia in calcul si inaltimea) si perioada de timp in care iti doresti sa ajungi la masa aia. Daca nu ai chef de aplicatii, exista pe aproape fiecare produs (mai putin fructe, legume. Da acolo gasesti pe google) un tabel cu numarul de calorii pe 100 g sau pe 250 g sau pe X grame. (in general pe 100, dar daca vorbim de un baton de 49 de g
(de exemplu) iti spun valorile si pentru 49 de g) Se poate si asa, insa trebuie sa ai grija sa vezi si cate calorii arzi si daca diferenta e mai mare decat numarul de calorii ideale pentru masa ta, ca sa te mentii, caci doar asa te poti ingrasa

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Dubleaza cantitatea de mancare la absolut toate portiile, fiindca numai asa te poti ingrasa.
Ceea ce crezi tu ca-i surplus caloric, poate sa fie in realitate insuficient, sa poti asimila calroii ca sa iei in greutate.

| Fabianaa a răspuns:

Singura cale e sa mănânci mai mult. E ușor sa te îngrași, mai greu sa dai jos big grin

| Vulgaris a răspuns:

Aceeasi situatie, m-am apucat de sala si am mancat mai mult, mancarea cu f multe proteine ajuta (piept de pui, oua, legume etc)