anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am 15 ani, și de ceva vreme au început sa îmi apara niște cosuri pe fata. Coșuri am de la 13 ani, dar atunci pur și simplu le-am lăsat în pace. Recent au început sa se înmulțească. Arătau ca naiba. Nu mai putea lumea sa vorbească cu mine la ce față aveam. Asa ca m-am gândit ca trebuie sa fac ceva. Le-am stors. La asta s-ar fi gândit oricine. Dar după ce terminasem, aveam toată fata roșie, arătam chiar mai rău ca înainte. Nici nu mai pot ieși din casa acum. Dar nu asta e problema. Multi au spus ca se vindeca în 2-3 zile, dar pe net scrie ca se pot infecta, ca pot duce la semne permanente, chestii de-astea... Eu va cer părea. Ce se poate întâmpla? În general nu ma prea interesează cum arat, dar asta e destul de important... Aspectul ține într-un fel si de imagine.

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Cand storci cosurile de pe fata, te asiguri ca intai ai spalat fata foarte-foarte bine cu apa calda si sapun, si mainile, in special sub unghii, ca sa elimini orice urma de bacterie care ti-ar putea infecta fata.

Asadar, dupa ce ti-ai stors cosurile, speli fata din noua cu apa calda si sapun, ca sa fii sigur ca nu s-au infectat un cos cu materia de la altul si apoi stergi fata cu un prosop foarte curat, doar al tau.
Pui pe fiecare gaurica de la cos, cate 1 picatura de Tee Tree Oil (ulei de abrbore de ceai) si in 2-3 zile se vor usca si dispare.
Atentie, uleiul este f puternic, asa ca, se aplica doar pe cos si doar cu un betisor de ureche, inmuiat in ulei, nu se intinde pe toata fata.

Este de preferat ca curatarea fetei sa o faci seara, inainte de culcare, cand iti pui si uleiul pe fata si nu mai iesi deloc, dormind asa.
Dimineata se spala fata cu apa si sapun, normal.
La venirea de la scoala, se spala fata cu apa CALDA si sapun, special pentru a idneparta orice picatura de praf si impuritati, evitand reinfectarea cosurilor.
Daca ai grija csa-ti speli fata de 2-3 ori pe zi, in special dupa ce vii de afara, de la scoala, sau de la joaca, nu vei mai avea niciodata probleme cu cosurile.

Recomand ca sapunul sa fie unul de bebelusi sau Dove, care sunt sapunuri pentru piele sensibila sau cu probleme.

2 răspunsuri:
| Seewk_Skrool_1985 a răspuns:

Poti duce la semne permanente doar daca le storci excesiv, lasa-le sa iasa si o sa dispare singure. Nu mai pune mana pe fata, eventual daca nu te potolesti din stors dupa ce le storci da cu spirt pe fata.

| Caro34 a răspuns:

Cauta la farmacie o lotiune pe baza de zinc sau la plafar o lotiune pe baza de cimbru de gradina si curata fata de mai multe ori pe zi. Daca vrei sa te speli poti folosi un sapun cu sulf sau solutii de spalare pe baza de zinc de la farmacie. In anotimpul rece aplici putina crema hidratanta de la farmacie insa ceva pe baza de zinc. In rest, poti face o data pe sapt. acasa 3 plicuri de ceai la un litru de apa si stai cu un prosop in cap deasupra aburilor ce se degaja de la ceai insa cu mare atentie fiindca nu ai voie sa mai iesi afara dupa aceasta operatiune fiindca poti face sinuzita. Numai bine!