Sa inteleg ca tu esti copilul model,bun, intelegator, ascultator, respectos, iar mama se comporta asa?
e greu de gestionat conflitul intre adolescentul de azi si un parinte mereu ocupat.
Solutia e dialogul, comunicarea.Ia s
Spune ai incercat sa discuti cu ea? i-ai spus de problemele tale?
DE fapt ce iti reproseaza?
statul prea mult la telefon? poate vrei sa iesimai mult si mai tarziu cu prieteniii?
In general problemele adolescentilor au si rezolvare asta se gasesc solutii de compromis de ambele parti.
Ai impresia ca o simpla discutie ii va schimba comportamentul? Sigur, comunicarea este buna pentru a se gasi solutii, dar din ce a descris respectivul nu este vorba de o anumita actiune ce duce la reactii mai putin dorite din partea mamei, este firea ei care nu se poate schimba la o varsta asa inaintata. Recunosc ca situatia mea este diferita, dar am avut numeroase discutii cu ai mei si nimic nu s-a schimbat desi eu am incercat sa le fac pe plac. Din pacate, odata cu varsta si stresul astfel de reactii exagerate devin normale pentru respectiv. Singura solutie ar fi sa se schimbe copilul pentru a satisface nevoile parintelui, ceea ce este gresit. Limitarea contactului este ideal din moment ce reprezinta o influenta negativa.
Nu stau! Spune asa fara motiv! Nu pot comunica cu ea.