| Alexalb a întrebat:

Salut, am 15 ani, şi sunt în clasa a IX-a, şi problema este că eu gred că sunt antisocial, deoarece nu prea îmi place să vorbesc cu colegii, stau mai mereu în bancă pe telefon, şi dacă e să vorbesc cu cineva o fac doar cu 2-3 persoane şi cu colega de bancă cel mai des. Dar nu e că nu vreau să vorbesc, am încercat şi nu am găsit nimic în comum cu acei colegi, adică pur şi simplu stăteam acolo şi nu ziceam nimic, toţi din clasă înjură şi eu o fac foarte rar, nu joc fotbal (pentru că nu îmi place), şi toate chestiile astea mi se întâmplă de când am intrat la liceu, că în clasele antetioare, mai ieşeam cu colegii la o pizza, probabil pentru că erau mai de treabă sau că eram obişnuit cu ei, dar acum prefer să stau toată ziua în casă. Iar la şcoală mă simt ciudat când toţi colegii stau în gaşcă şi vorbesc, iar eu stau în bancă pe telefon. Spuneţi-mi ce să fac să nu mai fiu aşa?

1 răspuns:
| Flamingo11 a răspuns:

Încearcă să fi mai fericit. Pe mine personal mă ajută foarte mult. Când sunt fericit, vorbesc cu cine vreau.
Cred că pare puțin absurd dar fericirea mă ajută să fiu mai deschis la vorbit.
Aaaaa și nu trebuie să fi prieten cu toată clasa, dar e bine sa mai scoți o vorba cu ei.
Salut!