Din păcate nu ai ce să faci, nu le poți schimba gândirea pe care o au.
Mai rabdă până împlinești 18 ani.
Buna!
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia
Asteptam sa te ajutam!
Nu iti poti schimba părinţii oricat iti doresti, am si eu exemple de genu in familie (nu parintii mei ca ai mei sunt singurii normali din familia asta) dar daca parintii tai sunt asa, asa o sa ramana, elibereaza-te pe TPU ca altceva nu ai ce sa faci daca sunt comunişti cu care nu poti purta o discutie, totusi incearca sa ii iei separat sau pe amândoi, vorbesti cu ei si le explici tot ce ne-ai spus si noua, dacă nu aşteaptă sa termini scoala si pleaca departe, alte soluţii nu ai
Sincer imi pare rau ca trebuie sa treci prin chestia asta, e intr-adevar o situatie foarte proasta. Ideea e ca parintii tai, din descrierea data par a fi niste oameni foarte toxici. Incearca pe cat posibil sa te indepartezi de ei si sa gasesti lucruri productive de facut in timpul liber: inscrie-te la organizatii de voluntariat, am auzit ca e bine la Proedus, Brigada de voluntari, salvati copiii, crucea rosie, etc, poti sa iti intrebi prietenii daca stiu ei si alte organizatii de genul, depinzand de orasul in care stai s-ar putea sa nu fie toate o posibilitate Poti sa te apuci de un sport, de un hobby, sa inveti ceva nou (poti, de exemplu sa faci un curs de vreo limba straina care te intereseaza) Deasemenea, poti sa te inscrii la Carcetasii Romaniei, eu sunt cercetas de 6 ani si e cam cel mai bun colectiv din care am facut parte vreodata (daca te intereseaza pot sa iti dau detalii in legatura cu inscrierea). In principiu incearca sa iti ocupi timpul astfel incat sa te departezi cat mai mult de ei, facand in acelasi timp si un efort sa te dezvolti ca persoana. cam asta pti sa faci pana la 18 ani, si dupa aia poti sa iti gasesti o scuza sa te muti in alt oras pentru facultate, nu e prea buna viata de camin, si nici nu e usor sa te acomodezi cu viata intr-un oras nou, dar merita 100% daca vrei sa scapi de parinti abuzivi Mult noroc in continuare!
Probabil că îi deranjează foarte mult lucrurile astea. Ieșitul pe afară, iubițel, mall-uri. Deși e perfect normal pentru generația asta, zic eu. Încearcă să fii mai îndrăzneață. Nu spun să fii neobrăzată, ci doar să găsești o cale să-i impresionezi, convingi. Arată-le cât de mult te afectează! Izbucnește în lacrimi! Nu o lua în nume de rău, dar eu asta aș încerca. Spor!
Andrei67y5 întreabă: