anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut! Am 16 ani.Doar eu am problema asta? Când sunt în preajma părinților nu pot vorbi deschis, nu pot ține măcar nici câmpul vizual și mă mai încurc în cuvinte. Când sunt singur n-am nicio problemă, pot vorbi cu fete pe stradă fără să le cunosc( de la 15 în sus) și le pot privi în față de parcă aș fi în oglindă, doar când sunt cu prietenii mă mai încurc în vorbit. Ce să fac?

Răspuns Câştigător
| Geass1 a răspuns:

Unele lucruri se rezolvă doar prin practică, deci continuă să te pui în situații în care trebuie să vorbești cu ei. Cum stai cu vorbitul la telefon cu ei? Ți-e frică de ei?

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Poate că părinții tăi sunt prea stricți, prea exigenți, reci, nu te-au învățat să-ți comunici și să-ți exteriorizezi gândurile și sentimentele iar când nu ești în preajma lor, te simți liber. In prezența lor te simți închistat.

| MarianWLF a răspuns:

Ai putina anxietate sociala, asta e momentul cand trebuie sa ataci, sa comunici pana va deveni ceva natural, ca altfel te inchizi in tine, si nu vrei asta. Daca ai parinti mai stricti poate ti-e greu sa comunici de fata cu ei, asta va disparea pe masura ce mai cresti.

| Violleta2022 a răspuns:

Sa inveti sa deschizi gura si sa spui parintilor tot ce gandesti si doresti, intr-un mod respectuos si politicos.

| Violleta2022 a răspuns:

Vorbesti cumva vulgar si flegamtic cu pritenii si de aceia nu-ti permiti sa vorbesti cu parintii?

Chiar nu inteleg ce vrei sa spui prin: "nu pot sa vorbesc deschis". De ce?