| TOPdog a întrebat:

Am 16 ani jumate, si mi se pare ca nu prea am cultura generala desi mi foarte rusine! Doresc sa am ceva cultura generala si nu stiu cum, am cautat pe net "teste de inteligenta" dar nu prea ajuta! Vreau sa fiu inteligenta sa am cultura! va rog ajutati`ma! DAU funditabig grin

Răspuns Câştigător
| sensesDelight a răspuns:

Nu poți deveni inteligentă peste noapte, și nici făcându-ți teste de inteligență. Alea mai mult sunt pentru spiritul de observație, am făcut și eu în joacă mai demult.
Pentru a avea cultură generală apucă-te de citit. Citește cărți care să-ți placă ție, dar în același timp interesează-te și de istorie, geografie. În general astea sunt considerate cultură generală. Cu cât citești mai mult cu atât iți dezvolți limbajul, imaginația și vei fi bună la literatură.
Lucrează 2 ore pe zi la exerciții de matematică/fizică, pentru a-ți da drumul la minte, iar dacă vrei apucă-te mai serios de o limbă. Cele mai căutate sunt engleza - germana și franceza. Franceza și engelza le poți învăța mai ușor, deoarece au cam aceleași reguli ca româna. Apoi poți începe cu germana care are majoritatea cuvintelor asemănătoare cu engleza spre exemplu (casă-house(eng)-Hause(germană)). În schimb germana e mai complicată pentru că verbul stă pe ultimul loc, subiectul pe al 2-lea ș. a. m. d. E o diferență destul de mare între germană și română, așa că sfatul meu e să te apuci de engleză apoi vezi tu ce alegi.
E bine să faci totul acum cât ai vacanță, pentru ca la anul să fii mai pregătită.
Succes:*!

3 răspunsuri:
| rastaman590100 a răspuns:

Cultura generala se capata in timp. cu multe carti citite. ca sa te ajut. incearca sa citesti niste carti legate de domeniile astea : arta, cultura si mitologie. geografie, istorie. literatura. premiul nobel. stiinta. sport. happy

| maddy0212 a răspuns:

Pai uitate si tu la documentare, pe discovery cannel, nu stiu, adica nu sta numai la calculator: mai citeste ceva carti.

| manke a răspuns:

Uite un site interesant: http://www.poftim-cultura.ro/