| ombladon156 a întrebat:

Am 16 ani si am o mare dilema. Multi dintre colegii mei fumeaza mai nou si prietenii sunt inconjurat de fumatori tentatia e din ce in ce mai mare ce sa fac?

7 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

Stii foarte bine teoria marului stricat. Iata ca este poate primul test pentru tine, in care trebuie sa-ti arati personalitatea si inteligenta, si nu slabiciunea si prostia!

| NarutoFan134 a răspuns:

Eu as spune ca nu este recomandat sa incepi de acum cu fumatul, chiar daca esti inconjurat de fumatori, nu trebuie sa te influenteze. Sfatul meu este sa nu o iei pe calea gresita, intrucat odata ce te-ai apucat de fumat, foarte greu te poti lasa.

| Caddillac a răspuns:

Nu te lasa conditionat asa rau de anturaj, nu nu si nu, cand te roaga sau te motiveaza sa o faci, refuza... nu mori daca nu fumezi, lasa-i pe ei sa isi termine plamanii...
Daca incepi, mai tarziu ai sa regreti, fumatul aduce multe dezavantaje fizicului tau si sanatatii tale.

| ovidiu2295 a răspuns:

Sa stai linistit si sa ii lasi pe ei sa faca ce stiu mai bine. Nu trebuie sa te apuci de fumat pentru a fi in rand cu ei. Fii tu mai special si arata-le ca si fara fumat se poate trai

| Memecy a răspuns:

În teorie asta se cheamă "aprobare temporară ".
După vreo patru ani vei mai vorbi cu vreo maxim 3 -4 dintre "prietenii" tăi, care cei 3-4 sunt cu tine chiar dacă fumezi chiar dacă nu (și da. Vorbesc din proprie experiență ) și chiar dacă crezi (fals) că te "disprețuiesc " sau că nu te respectă în de ajuns, mă repet - fals. Și gândește-te peste 4-5 ani, fără colegi,"prieteni", și cu pachetu de Kent la zi.
Tentația e normal foarte mare te cred(am fost în situația asta ) dar până la urmă ți-am zis cum văd eu treaba.
Apoi știu o persoană apropiată care a fumat de la 16 până la 63 de ani pe urmă brusc s-a lăsat (deci se poate).
Dar alegerea până la urmă îți aparține.
NU POT să îți spun că e bine sau nu să te apuci de fumat. eu ți-am dat doar un exemplu personal.

| lucifer12345678 a răspuns:

Rezista tentatiei
nu incerca nici macar una
mai tarziu vei regreta enorm
fii tare
nu trebuie sa faci tot ce fac cei din jurul tau

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit, mai ales ca mentionezi in intrebarea ta problemele financiare.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!