| Anonym910 a întrebat:

Salut,am 16 ani si am terminat clasa a 8a,Parintii mi au spus sa urmez un liceu profesional dar eu pur si simplu nu mai doresc sa fac chestia asta, vreau sa ma axez pe munca si sa ma intretin singur, imi putueti da niste sfaturi in ceea ce ar trebui sa fac in continuare, vor fi consecinte din cauza faptului ca m-am lasat de scoala?

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Faptul ca nu ai terminat nici macar 12 clase si nu ai luat BAC-ul nu-ti da sanse mari sa poti fi angajat ca muncitor calificat, fiindca nu intrunesti minmul conditilor, adica BAC-ul luat.

Cu 8 clase terminate poti gasi de munca doar in: constructii, agricultura, pe la ferme, la camp, la padure, la gradinile de fructe si zarzavat, la salubrizare, la sapat santuri, la drumuri si poduri samd.

In orice caz, este obligatoriu sa termini 10 clase si daca refuzi sa mergi al scoala, priantii tai vor primi amenda.
Daca si dupa ce au platit amanda tot refuzi la scoala, atunci parintii tai pot face puscarie.

https://www.edupedu.ro/......unt-oblig/

https://hotnews.ro/......cat-239363

suntserios
| suntserios a răspuns:

Toată viața o să ai numai piedici că nu ai făcut un liceu. O să ramai pe viață un muncitor necalificat fara sa poți progresa. Așa că pune mana și fă liceul.

| Madaxo97 a răspuns:

Termină măcar liceul sau 10 clase si fă și o școală profesională să ai o calificare, ceva. Vei avea timp să și muncești, iar dacă vrei ceva mai mult decât minimul pe economie va trebui să nu te lași de școală, e păcat, vor fi consecințe, normal, unii angajatori nu mai angajează dacă nu ai măcar liceul terminat sau 10 clase, te bucuri ca iei niște bănuți acum din acel salariu dar pe termen lung, asta e tot ce îți dorești? Minimul pe economie? Doar asta vei obține dacă te lași de școală.
Muncește acum pe perioada vacanței, iar din septembrie îți poți lua un job de weekend sau part time 4 ore pe zi, în liceu aveam colegi care lucrau astfel, înainte sau după școală câte 4 ore, poți încerca ospătar sau la vreun fast-food, supermarket, în felul acesta te duci la școală te și întreții singur.

| MistarGoGu a răspuns:

Fără o calificare perspectiva este INTUNECATA RAU de tot! Munci necalificate și prost plătite! Dacă telul tău în viata este hamaleala pe șantier în căldura și praf sau la drumuri BAGA MARE!

| Addi88 a răspuns:

Termina 10 clase, măcar. Pentru tine, nu pentru părinții tăi. Până la 65 de ani vei tot munci! Oricum, poți să muncești și să faci și școală. O școală profesională îți dă și o calificare când termini. Foarte greu îți va fi să te reîntorci la școală mai târziu, crede-mă! Știu mai multe cazuri de copii care nu au mai terminat școala. Toți au regretat. Puțini au reușit să termine școala mai târziu, la fără frecvență, dar Toți au regretat. Înscrie-te și te mai gândești tu, până încep cursurile.