| MarianIovu a întrebat:

Salut, am 16 ani si sunt foarte timid, nu prea vorbesc cand sunt cu mai multi băieți, nu am tupeu, spre exemplu cand cineva face misto de mine eu nu prea zic nimic, stiu ar trebui sa il bat sau sa il iau peste picior, dar nu am curaj/tupeu si in felul asta nici iubita nu pot sa imi fac, nu am tupeu nici sa dau mesaj unei fete, nici sa vorbesc cu una, si poate mai face cineva misto de mine cand sunt cu o fata, sau spre exemplu la liceu cam toti ma iau de fraier pentru ca nu ripostez sau cand incerc sa am mai mult tupeu in mine se pun toti contra mea, fac misto de mine si chiar daca as vrea sa dau in ei sunt mai facuti decat mine, nu stiu ce sa fac ca sa am mai mult tupeu in mine sa am mai mult sange in mine, daca ma poate ajuta cineva, va rog!

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Va trebuii sa inveti sa deschizi gura si s afaci conversatie, sa saluti, sa vorbesti frumos, iar cand cineva te ia peste picior te intorci cu spatele si te faci ca nu-l auzi si nu este vorba de tine.
Oamenii fac asta cand vad ca te oftici sau le dai atentie, dar daca ii ignori complet, ajung ei de ras, in pozitii penibile, facandu-se de rusine.

Nu recomnad sa te duci la sala sa inveti bataie, ca nu ajuta asta in viata oamneilor, poate pe maidan, poate la golani si tigani, dar intr-o societate civilizata, bataia nu ajuta la nimic.

Un om inteligent isi foloseste intotdeaua creierul, ca sa castige o batalie cu un prost, indiferent cat de mare si muschiulos este celalalt.

| dullcat a răspuns:

Buna.Nu este nimic gresit in a nu pune paie pe focul unor nesimtiti.De fapt, e una dintre strategiile eficiente, sa le arati ca te doare undeva de vorbele lor si nici macar nu te obosesti sa schitezi vreun gest sau sa le raspunzi deoarece nu merita osteneala.Sa te iei la bataie sau sa intorci vorba e fix raspunsul pe care il cauta, ceea ce ar stimula in continuare comportamentul lor.Tu vrei sa le tai cheful si sa se plictiseasca cand nu primesc ceea ce vor, nu sa le dai apa la moara.Atunci cand lucrurile degenereaza in mod toxic e de preferat sa apelezi la diriginta/diriginte, nu sa suporti asa in continuare!

Nu cred ca trebuie sa asociezi astfel de intamplari cu norocul de a-ti fi gasit iubita.Nu are nicio treaba.Gandeste-te ca esti misterios, a man of few words, ceea ce multor fete le place.Trebuie sa inveti sa gandesti in avantajul tau, nu impotriva ta.Intoarce perspectiva si vei vedea lucrurile complet diferit, in alta lumina.Iar din moment ce abia ai 16 ani, crede-ma ca inca mai ai tot timpul din lume sa iti gasesti pe cineva.Nu e intelept sa grabesti treaba doar fiindca asa vezi la altii in jur.Adica, nu-i ca si cum e vreo lista de bifat, un bucket list pana la 16 ani, nu? laughing Fetele sunt si ele oameni, nu te mananca.Imagineaza-ti ca vorbesti cu o prietena, nu cu o potentiala iubite si emotiile iti vor mai trece.Stai linistit si cauta-ti increderea in tine, sunt sigura ca e bine ascunsa pe acolo prin launtrul tau.Bafta.

| dullcat a răspuns:

Cand te plictisesti asculta si ce spune lumea pe aici :

https://www.youtube.com/results?search_query=scapa+de+timiditate

| SkandallKamataru a răspuns:

Pai din moment ce esti mai mic si mai slab decat ei nu ai cum sa ii bati vreodata sau sa ai sange in instalatie daca nu te apuci de sala sa devii mai puternic sau sa faci un sport de contact.
Nu trebuie sa nu ii bagi in seama, trebuie sa iei toate traumele provocate si sa te imbunatatesti.
Du-te la sala si schimba-ti viata, sunt milioane de oameni care au fost in postura ta si prin prisma salii s-au schimbat complet. Uita-te pe Youtube despre ce trebuie sa faci, cum trebuie sa te antrenezi si cum trebuie sa mananci, astea 3 neaparat, fara sa stii exact cum trebuie sa faci si fara sa te documentezi, nu o sa faci mare branza.